VAM JE KAJ ZNANO? To je devet karakterjev oseb, ki so pogosto prisotne na porokah

Trendi

Teta je komaj čakala na to priložnost za zabavo. Ker dolgo ni pila ali pa preprosto ni dovolj jedla, ji je pijača zelo hitro udarila v glavo. Nenehno se bo hihitala in izdajala osebne podrobnosti o družini. Poroke so različnih velikosti in vrst, odvijajo se na različnih lokacijah, ena stvar pa je vsem skupna. Glede na rezultate raziskave, ki jo je izvedlo britansko podjetje Late Rooms, je goste na poroki enostavno razdeliti v devet skupin. V raziskavi je več kot 100 poklicnih organizatorjev porok izpostavilo devet vrst svatov, ki so opisane v nadaljevanju.

1. Čuden bratranec oziroma čudna sestrična

Gre za najstnika oziroma najstnico v oblačilih in obutvi, ki ni značilna za srednješolce. Namesto standardnih kavbojk in superg nosi krojeno obleko in obutev, ki spominja na pogrebniške čevlje. Lahko je domnevati, da se dolgočasi in raje bi poslušal oziroma poslušala kakšno rock ali metal skupino. Njegovo oziroma njeno razpoloženje se izboljša, če pride do lokala ali med gosti najde nekoga sebi podobnega.

2. Neporočena starejša sestra

Vsi, tudi ona sama, so mislili, da se bo poročila prva. Razočarana je in dejstvo, da sta njen brat ali sestra poročena, ji dokazuje, da iskanje pravega partnerja nima nobene zveze s tem, kakšno kariero je imela ali kako je lepa. Čeprav je poroke resnično vesela, ima občutek, kot da bi poslušala tiktakanje svoje biološke ure. Zarotniško gleda druge goste in se sprašuje, koga bi lahko zapeljala, da bi jo poročil.

3. Skopuh oziroma skopuhinja

Natakar je nenehno pri njem oziroma pri njej, stalno je in pije, a ni videti zadovoljen/zadovoljna. Kljub dobremu finančnemu položaju bo mladoporočenca neprijetno presenetil/a s poročnim darilom, ki niti ne pokriva stroškov tega, kar je tisti dan popil/a in pojedel/a.

4. Žurer oziroma žurerka

Oblečen/a je v nekaj sijočega oziroma izstopajočega, saj mu/ji je najbolj pomembno, da pritegne pozornost. DJ -ji ali glasbeniki so hitro njegovi oziroma njeni najboljši prijatelji, vsi gostje zdaj poznajo njegovo oziroma njeno ime in vsaka druga zdravica je njegova/njena. Čeprav je pogosto pretirano rad/a v ospredju, zna na odličen način dvigniti vzdušje in je prvi/a, ki spleza na mizo in zapleše.

5. Pijana teta

Komaj je čakala, da se bo zabavala. Ker dolgo ni pila ali ni dovolj jedla, ji je pijača zelo hitro udarila v glavo. Nenehno se bo hihitala, ljudem govorila o osebnih podrobnostih družinskih članov, dajala smešne opazke, želela plesati z mladimi moškimi in jih prijemala za zadnjico ter celo do nezavesti plesala.

6. Večni/a zapeljivec/ka

Ima lep nasmeh, zapeljiv pogled in njegovo oziroma njeno poslanstvo je osvajanje. Najdaljša zveza v njegovem/njenem življenju je trajala šest mesecev in se končala, ker jo je oziroma ga je prevaral/a s svojo bivšo oziroma bivšim. Zapeljuje vse po vrsti, kaže svoje čare in upa na uspešen izid osvajalske misije. 

7. Moderen/a stric oziroma teta

Je oboževalec/ka Elvisa Presleyja, vendar se ima za ekstra modernega oziroma moderno in mladostnega oziroma mladostno, ne glede na svojih 60 ali 70 let. Takoj se začne pogovarjati z mladimi, za katere meni, da ga/jo razumejo bolje kot dolgočasni starci. Nazdravlja v baru, mladeničem oziroma mladenkam govori o svojih spolnih dogodivščinah iz mladosti in rad oziroma rada pleše.

8. Oddaljeni sorodnik oziroma sorodnica

Prihaja iz Avstralije, Skandinavije oziroma z drugega konca sveta. Preseneti s svojo prefinjenostjo, dragim avtomobilom, uglajenim videzom, dobro plačano službo in zanimivimi zgodbami ter miselnostjo. Čeprav se je odselil oziroma odselila, je resnično vesel/a, da je bil/a povabljen/a na poroko.

9. Opravljivi tašči

Sta glavni kritičarki. Pogovarjata se o tem, kako se je kdo neprimerno oblekel, se pritožujeta, da je glasba preveč ali premalo moderna, ugotavljata, kdo je pijan ... Prav nič jima ne uide.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .08. 2021 ob  17: 57
In potem je še 10., ki se izogne porokam in takim modrovanjem. :-)