VABLJENI NA KOPRSKO MESTNO PLAŽO IN V OBMORSKI PARK: Senčniki, ležalniki in brezplačne sanitarije

Koper

Pošteno smo že zakorakali v kopalno sezono in poletje je na svojem vrhuncu. Marjetica Koper vabi vse občane Mestne občine Koper in ostale obiskovalce na javne plaže pod njihovo oskrbo. Koprsko mestno kopališče "Mokra mačka" in novi obmorski urbani park v Žusterni sta privlačna za vse kopalce, urejene in lahko dostopne površine pa so primerne tako za otroke kot tudi starejše občane.

Na obeh kopališčih Marjetica Koper skrbi za stalen nadzor najmanj dveh reševalcev iz vode in omogoča brezplačno uporabno javnih sanitarij. Poleg tega je letošnja novost manjši gostinski objekt, kjer si lahko vsi obiskovalci izposodite senčnike in ležalnike ter potešite žejo. Študenti vseskozi skrbijo tudi za red in čistočo na zelenih površinah ter urejenost na bližnjih parkiriščih.

Na koprskem mestnem kopališču letos ponovno beležijo zelo dobro kopalno sezono in obisk primeren obdobju pred korona virusom. Na Marjetici vseeno pozivajo vse obiskovalce, da se držijo ukrepov socialne distance na kopnem in v morju, ter prosijo za redno razkuževanje rok in uporabo zaščitne maske v garderobah in sanitarijah.