V ŽUSTERNI SE JE ZAČELO UNIVERZITETNO PRVENSTVO: Pomerilo se bo 48 ekip v odbojki in pet v vaterpolu (FOTO)

Koper

Včeraj zvečer sta se s svečano otvoritvijo in mimohodom športnikov z vseh koncev Evrope na bazenu v Žusterni začeli Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in v vaterpolu. Udeležuje si jih približno 200 športnikov iz 24 evropskih držav.

Prisotne je na otvoritvi pozdravil predstavnik izvršnega odbora EUSA član izvršnega odbora Ceslovas Garbaliauskas in jim zaželel uspešne nastope. Jasna Softić, podžupanja mesta Koper, je v nagovoru poudarila, da je Koper mesto, ki resnično živi s športom. Mojca Kleva Kekuš je pozdravila prisotne v imenu Univerze na Primorskem, v imenu organizacijskega odbora pa je spregovoril predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) Patrik Peroša.

Obe tekmovanji organizirata SUSA in Univerzitetna športna zveza Primorska (UŠZP) s pomočjo Mestne občine Koper, sponzorjev in prostovoljcev. Tekmovalni del obeh prvenstev se je začel danes zjutraj. Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na plaži se bo končalo v petek, 25. julija, tekmovanje v vaterpolu pa dan kasneje, v soboto.

Tekmovanj v odbojki na mivki se udeležuje 24 ženskih in 24 moških ekip, v vaterpolu pa je ekip le pet. Informacije o rezultatih in sporedu so na voljo na spletni strani koper2019.eusa.eu in družbenih omrežjih EUC Koper 2019. Zaradi kompleksnosti tekmovanj in vrhunca poletne sezone dopustov se organizatorji še vedno priporočajo za pomoč prostovoljcev, predvsem v popoldanskem času.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija