V zrušenju stavbe najmanj 17 mrtvih

Kronika

Indijski reševalci so izpod ruševin še nedokončanega stanovanjskega bloka v obalni vasi Canacona v indijski zvezni državi Goa do danes potegnili 17 trupel. Žrtve sobotne tragedije so večinoma slabo plačani gradbeni delavci.

Zgradba se je zrušila v soboto popoldne po lokalnem času, ko je bilo na gradbišču okoli 40 delavcev. Reševalci še niso obupali nad iskanjem preživelih in še naprej 24 ur na dan odstranjujejo ruševine.

Še vedno je pogrešanih 16 ljudi, zato se oblasti bojijo, da se bo število smrtnih žrtev še zvišalo. "Le čudež bi jih lahko rešil," je dejal nek neimenovani uradnik. Še 16 ljudi se medtem zdravi v bolnišnici.

Gradbinca sta po tragediji izginila

Policija zvezne države Goa išče glavnega gradbinca in pogodbenega izvajalca, ki sta po tragediji izginila. Uradno so proti njima že sprožili postopke zaradi ogrožanja človeških življenj, povzročitve smrti in malomarnosti.

Nesreča je zadnja v vrsti smrtonosnih zrušenj stavb v Indiji, ki razkrivajo grozljive standarde v gradbeni industriji. Septembra se je v Mumbaju zrušil stanovanjski blok, pri čemer je umrlo 60 ljudi. V istem mestu se je aprila zrušila še ena stavba, nesreča pa je terjala 74 življenj.

Deli novico: