V ZNANEM TERMALNEM KRAJU ZAGOSPODARILI KOPRSKI KOŠARKARJI: Med tekmo vodili celo za 39 zadetkov

Koper

Košarkarji Kopra Primorske so v devetem krogu 1. slovenske košarkarske lige v gosteh premagali Terme Olimio z 98:64 (27:17, 55:33, 78:47).

Koprski košarkarji so zanesljivo zmagali v Podčetrtku. Na dosedanjih osmih tekmah še niso doživeli poraza v prvem delu domačega ligaškega tekmovanja, medtem ko so osmoljenci sinočnje tekme doživeli že osmi poraz v nizu in so zadnji na razpredelnici.

Do osme minute je bila tekma povsem izenačena (16:17), nato pa je v znanem slovenskem termalnem kraju zagospodarila ekipa z Obale. Prvo četrtino je zaključila z vodstvom desetih točk (27:17), v nadaljevanju pa je bil prepad med ekipama vse večji.

Že v prvi polovici tekme so si izbranci gostujočega trenerja Jurice Golemca nekajkrat priigrali prednost 22 točk (51:29, 53:31 in 55:33). V nadaljevanju so imeli škarje in platno v svojih rokah ter zanesljivo zmagali, najvišje vodstvo pa so si priigrali v 33. minuti, ko je bilo +39 (88:49).

V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Alen Hodžić s 14 točkami, tri več je za poraženo zasedbo dosegel Nejc Strnad

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Laškem, zasedba iz Podčetrtka pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v sredo, 4. decembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija