V ZBIRNEM CENTRU VOZILO STISNILO OBISKOVALKO: Poškodovano žensko odpeljali v klinični center

Kronika

 V zbirnem centru na Teznu v Mariboru se je davi zgodila nesreča, v kateri je vozilo, ki je opravljalo odvoz polnega kesona odpadkov, močno poškodovalo nogo ženski, ki je tam odlagala odpadke. Po ugotovitvah policije se je nesreča zgodila na območju, kjer je gibanje nezaposlenim prepovedano.

Fotografija je simbolična.

"Hudo telesno poškodovana je bila oseba, ki je v podjetje prinesla odpadke z namenom, da jih tam odloži. Ko je odlagala odpadke, ji je nogo poškodoval keson za smeti, ki ga je premikal voznik tovornega vozila v podjetju," je za STA povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Policisti zadevo še obravnavajo in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nesreča se je zgodila v zbirnem centru na Lahovi ulici, s katerim upravlja mariborsko komunalno podjetje Snaga. "V Snagi nesrečo obžalujemo in upamo, da si bo obiskovalka povsem opomogla," so sporočili iz podjetja.

Ob tem so pojasnili, da s številnimi teoretičnimi in praktičnimi izobraževanji redno skrbijo za varno in odgovorno vedenje njihovih zaposlenih v vsaki fazi delovnega procesa. "Ta skrb se odraža v zelo nizkem številu nesreč, ki se zgodijo z največjimi in najtežjimi vozili našega voznega parka. Zavedamo pa se, da smo dnevno v procesih manipulacije z odpadki nenehno izpostavljeni tveganju, da do nezgode pride," so zapisali.

V Snagi so, kot so sporočili, takoj sprožili vse z zakonodajo in internimi akti predpisane postopke, predvidene v tovrstnih situacijah. "Vsa naša skrb je trenutno namenjena poškodovani obiskovalki, njenim svojcem in pretresenim zaposlenim," so navedli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija