V ZAHVALO SLOVENIJI: Ukrajinci s čistilno akcijo tudi v Slovenski Istri (FOTO)

Koper

Ukrajinci so začeli čistiti ozemlja po vsej Evropi v znak hvaležnosti tistim državam, ki podpirajo in stojijo na strani Ukrajine. Ukrajinska diaspora v Sloveniji je začela organizirati tovrstne čistke po vsej Sloveniji, v soboto v sodelovanju z Marjetico Koper tudi v Čenturju. "Te čistilne akcije smo se udeležili izključno samo Ukrajinci, ki nas je skupaj povezovala samo ena težava – vojna pri nas in z njo močna želja, da Vam pokažemo, da vidimo Vašo podporo in zelo cenimo vse, kar počnete in nadaljujete početi za nas. Na ta način se želimo zahvaliti Slovencem za pomoč našim rojakom, ki bežijo pred vojno. Hvaležni smo Vam, da se niste odvrnili od nas in se niste poskušali pretvarjati, da Vas to ne zanima ali da se vojna dogaja nekje zelo daleč stran in se Vas ne tiče," je zapisal pobudnik akcije Danylo Mosiichuk.

Tovrstnim akcijam v Ukrajini rečejo "subotnik" (iz imena sobota), je na družbenem omrežju Facebook zapisal Danylo Mosiichuk. Gre za množične dogodke, v katerih sodeluje na milijone Ukrajincev – zaposlenih v podjetjih, študentov, prostovoljcev in preprosto ljudi, ki jim ni vseeno za svet in naravo.

V Ljubljani je bilo organiziranih že nekaj tovrstnih dogodkov, minulo soboto pa je Mosiichuk organiziral čiščenje Slovenske Istre.

????????????????????????

Posted by Marjetica Koper on Monday, May 2, 2022

"Danes smo s pomočjo Marjetice Koper organizirali našo prvo zahvalno akcijo ljudi, ki so si Vašo državo izbrali za življenje in v njej živijo že nekaj let ter beguncev, ki so bili prisiljeni zapustiti svojo državo zaradi vojne, katera se na našem ozemlju trenutno še vedno dogaja," je ob tem zapisal uporabnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prč |  05 .05. 2022 ob  08: 53
Dober marketing.
KoVasJebe |  05 .05. 2022 ob  04: 27
-1
Prvič to niso nobeni begunci. Od kdaj imajo begunci Vovlo XC90 pa Volvo V70 nov pa Audi Q7 in RS6 itd.
To so EKONOMSKI MIGRANTI!
Ištrijan |  03 .05. 2022 ob  14: 09
Dejansko se nas ne tiče, to ni naša vojna! Samo amerika, ukrajina in skorumpirani birokarti v EU bi radi, da se v to sranje mešamo. Seveda za določene vojne profiterje.

Makar bi ukrajinci "počistili" pri sebi doma, potem vsega tega ne bi bilo!