V VINAKOPER OTVORILI SODOBEN VINSKI BUTIK: V njem najdemo bogato paleto vin iz istrskih kleti (FOTO)

Koper

V družbi Vinakoper so v četrtek namenu predali prenovljeno prodajalno vin in drugih istrskih dobrot – Hišo refoška, v kateri je zaživel tudi sodoben vinski butik, ki ponuja novo degustacijsko izkušnjo.

Kot je ob današnjem svečanem odprtju prenovljenih prostorov Hiše refoška povedal direktor Vinkoper Borut Fakin, se v največji koprski kleti zelo dobro zavedajo potenciala istrskega območja in dejstva, da bodo lahko le z izbrano in kakovostno ponudbo ter bogato degustacijsko izkušnjo zadostili potrebam čedalje bolj zahtevnih in ozaveščenih kupcev. Prodajalno vin na sedežu družbe so tako v poldrugem mesecu popolnoma prenovili, ji vdahnili nov, svež in sodobnejši videz ter ji dodali nove vsebine.

Tako boste na policah nove prodajalne poleg bogate palete vin iz koprske kleti našli tudi vrhunska vina drugih istrskih vinarjev, ki so bila na nagrajena na različnih tekmovanjih doma in po svetu ter ostale istrske dobrote, kot so izdelki s tartufi, siri, suhomesnati izdelki in drugi pristni okusi Istre. "Kupcem, zlasti tistim, ki zaradi časovne stiske ali drugih ovir ne bodo uspeli obiskati širšega območja, bomo na enem mestu ponudili najkakovostnejšo ponudbo vin in ostalih gurmanskih posebnosti lokalnega značaja, istočasno pa želimo srednjeročno postati stičišče najboljše istrske kulinarike in vin ter tako nagovoriti različne segmente kupcev, ki cenijo identiteto, vrednote ter enogastronomsko ponudbo naših krajev," je povedal Fakin.

Direktor Vinakopra Borut Fakin

Poleg prodajalne so uredili tudi vinski butik, kjer bo možna degustacija 16 različnih vin preko dveh sodobnih vinomatov, pestrejša pa je tudi in predvsem ponudba avtohtonih izdelkov lokalnega značaja.

Prodajalna bo odprta vsaki dan od 8.30 od 19.00 in v soboto 8.30 do 13h.

Današnjo slovesnost je z mojstrsko kulinariko popestril Darko Klemen, zmagovalec Masterchef Slovenija. Gastronomske mojstrovine so se odlično podale k izbranim vinom kleti Vinakoper.