V VALDOLTRI OSTAJAJO 'GOSTOLJUBNI': Ankaranske ambulante bodo tam nemoteno delovale tudi v prihodnje

Ankaran

Po informaciji, da je Ortopedska bolnišnica Valdoltra pozvala ankaransko občino k izpraznitvi prostorov, v katerih delujejo splošna zdravstvena, referenčna in zobozdravstvena ambulanta Zdravstvenega doma Koper, so se v okviru skupnega sestanka na ministrstvu za zdravje dogovorili, da ankaranske ambulante ostajajo na isti lokaciji in še naprej delujejo po ustaljenem urniku.

Pretekli teden je v javnosti zaokrožila informacija, da je Ortopedska bolnišnica Valdoltra (OBV) odpovedala gostoljubje enoti Ankaran Zdravstvenega doma (ZD) Koper, Občino Ankaran (OA) pa pozvala k izpraznitvi prostorov v roku 30 dni. V Valdoltri so v obrazložitvi sporočili, da v prostorih, kjer sedaj delujejo ambulante ZD Koper, načrtujejo vzpostavitev hiperbarične ambulante s hiperbarično komoro za potrebe Slovenske vojske.

Pred dvema dnevoma je bil na to temo sklican skupni sestanek na ministrstvu za zdravje, ki sta se ga udeležili vodstvi ankaranske občine in ortopedske bolnišnice. Za reševanje vseh odprtih vprašanj med OA in OBV je minister za zdravje Janez Poklukar imenoval petčlansko delovno skupino.

Enota zdravstvenega doma v Ankaranu deluje nemoteno tudi v prihodnje

Poleg tega so se na sestanku tudi dogovorili, da bodo ambulante ZD Koper enote Ankaran, ki so urejene v prostorih bolnišnice in delujejo od 24. januarja 2017, še naprej na isti lokaciji nemoteno delovale po ustaljenem urniku. S tem je ohranjen dostop do primarnega zdravstvenega varstva za preko 3.300 opredeljenih oseb, ki so svojo osebno zdravnico in zobozdravnico izbrali v Ankaranu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .05. 2022 ob  13: 52
Bolje da ostanejo prijazni in sodelujejo z županom.