V VALDOLTRI PREDSTAVILI NAČRTE IN INVESTICIJE: Enega 'problema' še niso rešili od leta 2013

Ankaran

Ortopedsko bolnišnico Valdoltra je včeraj obiskal minister za zdravje, Janez Poklukar, ki so mu predstavili program dela in finančni načrt za leto 2022, ključne investicije, ki jih načrtuje bolnišnica do leta 2025, raziskovalno delo raziskovalne skupine, ki šteje danes 35 raziskovalcev (od tega 12 doktorjev znanosti), ter problematiko pri pridobivanju naziva terciarne ustanove. Za slednjega se bolnišnica kot izvajalec najbolj zahtevnih ortopedskih posegov v Sloveniji poteguje od leta 2013, so sporočili iz Valdoltre.

Minister Poklukar je izrazil zadovoljstvo nad potekom investicij, ki potekajo v sodelovanju z Ministrstvom RS za zdravje na področju digitalizacije radiološke dejavnosti (RIS/PACS) ter obnove in povečanja bolnišnične lekarne. Minister se je hkrati zavezal, da bo pospešil aktivnosti za vzpostavitev hiperbarične medicine s pomočjo komore, ki jo bo OBV prevzela v upravljanje in souporabo od Ministrstva RS za obrambo.

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra bo v okviru načrtov za letošnje leto poleg pogodbenega programa z ZZZS izveden dodaten program iz nacionalnega razpisa, ki vključuje 189 endoprotetičnih operacij kolka in kolena. Poleg tega bo bolnišnica s soglasjem ministrstva za zdravje opravila dodatne programe, ki so plačani po realizaciji s strani ZZZS. Med te šteje 188 operacij hrbtenice, 102 operacije rame in 115 operacij hallux valgus.

OBV med pomembnejšimi letošnjimi investicijami načrtuje še zaključek rekonstrukcije s povečanjem  prostorov bolnišnične lekarne (investitor MZ v višini 950.000 evrov), zaključek projekta nadgradnje RIS/PACS (investitor MZ v višini 1.840.000 evrov) ter nakup medicinske in nemedicinske opreme v višini 2 milijonov evrov (investitor OBV). Poleg tega načrtuje OBV v obdobju 2023–2025 rekonstrukcijo operacijskih prostorov ter sterilizacije, rekonstrukcijo prostorov rehabilitacije z adaptacijo bazenskega dela, nakup naprave za magnetno resonanco ter zagotovitev dodatnih zemljišč za širitev zdravstvene dejavnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija