V Tušu pozabljajo na pretečene roke

Koper

Pisala nam je bralka, ki je v nedeljo v marketu koprskega Planeta Tuš kupila suho sadje. Doma je opazila, da je izdelku rok uporabe iztekel že konec septembra.

Poslala je tudi dve fotografiji, ki dokazujta, da je suhemu sadju rok res že davno pretekel. "Kako je mogoče, da na policah izdelek stoji 19 dni in da nobeden od zaposlenih tega ni opazil," se sprašuje bralka.

Bralka je še dodala, da se ni zgodilo prvič, da so na Tuševih policah izdelki s pretečenim rokom.

O tem, kako pregledujejo police, smo povprašali tudi na celjsko upravo družbe Tuš. Razložili so nam, da imajo v  procesu od nabave do prodaje implementiranih več kontrolnih točk preverjanja obeh parametrov. Roki uporabnosti izdelkov preverjajo ob vsakem dodatnem polnjenju polic, inventurah in neposredno pred predajami naročil.

"Verjetnost, da bi bil na policah naših trgovin izdelek s pretečenim rokom uporabe, je zato zelo majhna. Žal je v sistemu tokrat prišlo do napake, za kar se vaši bralki in naši stranki iskreno opravičujemo. Blago smo po obvestilu nemudoma odstranili s polic in izvedli postopke internega nadzora za preprečitev podobnih neljubih situacij," še dodajajo.

HIPERMARKET TUŠ MERDA |  23 .10. 2013 ob  16: 17
Skoraj vsak drugi izdelek v hipermarketu Tuš je gnil... Kupiš "svež" sendvič in dobiš notri rjavo salamo in zelen sir... škifo! Da o nesposobnosti tuševih delavcih niti ne govorimo.....
UHU |  23 .10. 2013 ob  14: 45
V mercatorju hipermarket v Šalari kupil lepilo, ki mu je rok potekel pred pol leta. tudi po opozorilu izdelkov niso izločili iz prodaje.
tudi tuš mobi |  23 .10. 2013 ob  12: 36
Ne gulfajo samo na blagajnah, ampak tudi pri mobi položnicah npr.računajo ti vsak njihov poslan sms,pa neke glupe igrice,da ki si jih sam uklopu..... in pol ko dobiš položnico in reklamiraš pa najdejo 1ooo in en izgovor.Kakor koli že na koncu moreš položnico vseeno plačat.
titi2 |  23 .10. 2013 ob  11: 57
naslov je malo zavajajoč.-na pretečene roke pozabljajo v vseh trgovinah....na žalost
angelca |  23 .10. 2013 ob  11: 33
ah, to se ze leta dogaja..podirajo vse rekorde v prodaji art. z potecenim rokom!!!! kupili 6 cokoladnih jajck, 5 ki jih je samo probalo jajcek so bruhali,..enega pustili original zaprtega..odnesli smo vse nazaj v trgovino, ko mi zacne komplicirat da kaj naj..da se pac zgodi, da najverjeteje med prevozom v njihovo poslovalnico se je v kamjonu prevrnil kaksen sampon in so se PAČ jajcki s tem namocili..pa sircki na pol posuseni, skuta plesniva, skisano melko,..adijo pamet!!!! KATASTROFA !!! FUJ
Špar  |  23 .10. 2013 ob  10: 36
v semedeli je podoben rekorder
Pika |  23 .10. 2013 ob  02: 49
Ko kupujem v Tušu obvezno gledam rok trajanja. To se v tušu dogaja sistematično. Na 10 artiklov, vsaj eden ima pretečen rok.
majci |  22 .10. 2013 ob  21: 31
ma ne samo to..tudi trgovke kradejo..bodite pozorni na vsako stvar, ki vam jo tipkajo..oz.glejte račune!!!!! Trikrat do sedaj se mi je že zgodilo, da so bile na računu dve skuti namesto ena, tri juhe, namesto dve in nazadnje kr pol kile breskev, ki jih seveda nisem kupila...pa si misliš, za evro, dva ne grem nazaj...ampak sedaj vem, da tja v tisti tuš sploh ne grem več..da pa ne govorim o tem ko sva enkrat s fantom ob pol petih popoldne ugotovila, da je vaga za sadje in zelenjavo nastavljena na 350 g..ooooovvvvvvv...kolko folka se je že obrnilo do pol pete popoldan in ni noben poštekal, k se vsem mudi in ne gledajo nalepk..tudi jaz ne bi, če mi ne bi vrgl listka za par vejic peteršilja euro in nekaj, k ni šans...in pogledam banane v vozičku 4 ,5 €, pomaranče skoraj 6, limone 5 € in takšne..in ko omenim prodajalki se dela kot da nič ne ve...itak da ne ve, ja...my ass:)
kupac |  22 .10. 2013 ob  18: 38
ehh , če gre samo za malo čez rok ni problema , sej te prijazna prodajalka potolaži u slovenačkom ...::)))
arjelaj |  22 .10. 2013 ob  15: 49
v Špar- ju v Semedeli so prav tako pretečeni datumi jogurtov
Rok Uporabe |  22 .10. 2013 ob  15: 49
Temu se reče časovna toleranca! Izdelki ala meso, mleko in ostali hitro kvarljivi izdelki, morajo imeti TOČEN datum do kdaj jih moramo konzumirati! Suho sadje pa ima navedeno "uporabiti najmanj do" kaj bralki ni jasno, sej ne piše max, ampak NAJMANJ, jebemje nepismeno! Izdelek se mora porabiti do zadnjega dneva v tekočem letu!