V TRSTU ZASEGLI 160.000 KOSOV PONAREDKOV LUKSUZNIH BLAGOVNIH ZNAMK: Trgovci so jih spretno skrili med originalna oblačila (FOTO)

Kronika

V tržaškem pristanišču so cariniki in finančni policisti zasegli 160.000 različnih kosov ponarejenih oblačil in modnih dodatkov priznanih in luksuznih blagovnih znamk. Tržaški policisti so o zasegu obvestili nemške kolege, ki so nato tudi sami zasegli podoben tovor. Preprodajalci bi s poslom s temi oblačili zaslužili 20 milijonov evrov.

Tovor je v tržaško pristanišče prispel v kontejnerju iz turškega pristanišča Pendik. V njem so bili ponaredki blagovnih znamk Victoria’s secret, Versace, Stone Island, Prada, Moncler, Louis Vuitton, Hugo Boss, Guess, Gucci, Fendi, Dsquared, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Chanel, Calvin Klein, Burberry, Balenciaga, Adidas …

Pri finančnih policistih je tovor vzbudil sum, ker so bile v pošiljko vpletene tuje družbe, ki s trgovanjem oblačil neposredno niso povezane. Kosi oblačil naj bi bili sicer odlično izdelani. Ko pa so jih prišli pregledat predstavniki omenjenih blagovnih znamk, se je izkazalo, da gre za ponaredke.

Med preiskavo so finančni policisti izsledili še en kontejner s podobnim tovorom, ki je potoval preko Italije v Nemčijo. Obvestili so nemške kolege, ki so nato zasegli še 74.000 kosov oblačil, torbic in čevljev.

Vsi ponaredki so bili skriti med originalnimi kosi oblačil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija