V TRSTU UČITELJ SPOLNO NADLEGOVAL 13-LETNICE: Med poukom se jih je dotikal po prsih in zadnjicah

Kronika

V Trstu odmeva primer spolnega nadlegovanja štirih zgolj 13-letnih učenk, ki ga je izvajal učitelj med šolskimi urami v eni od tržaških šol. Na osnovi preiskave, ki je potrdila navedbe učenk o neprimernih dotikih in opolzkih namigovanjih, je bil učitelju izrečen ukrep prepovedi opravljanja pedagoške dejavnosti in prepoved približevanja učenkam.

Fotografija je simbolična. 

Preiskava se je začela na podlagi izpovedi dveh deklic, ki sta drugima dvema učiteljicama zaupali, kaj si je učitelj dovolil med šolskimi urami, in sicer od dotikov zadnjice do namigovanj z očitno spolnim ozadjem, zlasti med obroki, ko je nekatere vrste sadja uporabil kot izgovor za določene namige. Poleg tega se je moški oblačil v tesno oprijeta oblačila, predvsem v predelu genitalij, da bi jih poudaril in tako spravil v zadrego učenke.

Preiskavo je sprožilo tožilstvo, izvedla pa tržaška policija, ki je med drugim ugotovila, da so bila takšnega vedenja s strani učitelja deležna tudi druga dekleta, ki se jih je učitelj med različnimi aktivnostmi večkrat dotikali po prsih ali zadnjici. Pridobljena so bila pričevanja učiteljev, vzgojiteljev in drugih učencev, ki so potrdila dejstva in razkrila nagnjenost osumljenca k takšnemu obnašanju.

Policija razpolaga tudi s posnetki, s katerih je razvidno, kako se učitelj nedostojno obnaša do mladoletnic in se jih neprimerno dotika, učitelj pa je med zaslišanjem svoje ravnanje priznal. Na podlagi zbranih dokazov je preiskovalni sodnik izdal varnostni ukrep prepovedi približevanja štirim učenkam in prepoved opravljanja pedagoške dejavnosti, poroča tržaški Il Piccolo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija