V TRSTU PREPREČILI KOPANJE ŽENSKAM V BURKINIJU: Kmalu ukrep tudi na plažah Marina Julia in Marina Nova?

Svet

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati ženskam kopanje v burkinijih ali drugih oblačilih. Tamkajšnja županja iz desne stranke Lige Anna Maria Cisint je v ponedeljek napovedala ukrep, ki naj bi ga sprejeli do oktobra.

"Delamo na pripravi ustreznega ukrepa, ki prepoveduje kopanje v morju oblečen, v burkiniju ali kako drugače pokrit. Resni smo, do oktobra bo ukrep pripravljen," je dejala županja.

Kot je povedala, je proti "vračanju v srednji vek". Nedavno je že napisala javno pismo muslimanski skupnosti, v katerem jo poziva, naj se ne kopajo v oblačilih. V pismu je spomnila na velike investicije v preureditev njihovega kopališča, zato "postaja nesprejemljivo obnašanje muslimanskih tujcev, ki običajno gredo v vodo s svojimi oblačili: gre za prakso, ki bega številne kopalce in tiste, ki množično zahajajo na plaži Marina Julia in Marina Nova ter ustvarja neznosne posledice z vidika zaščite spodobnosti teh krajev, ki so cenjeni zaradi negovanja, pozornosti in čistoče, ki jih zaznamujejo".

Na plaži v Trstu so skupini muslimanskih žensk v nedeljo preprečili kopanje v oblačilih. Ženske so vstopile v ženski del plaže Lido Pedicin, ki je edina v Evropi razdeljena z zidom na ženski in moški del, a so italijanske ženske na tej plaži protestirale. Muslimanke naj bi zahtevale pojasnilo upravitelja plaže, a tam naj bi jim povedali, da to ni urejeno s predpisi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  16 .08. 2023 ob  16: 51
68
prilagajat se je treba kraju kamor greš, to velja verjetno tudi za kopanje.....če grem v njihove kraje, se prilagajam njihovi kulturi in običajem, ne vem zakaj se oni ne bi našim
kokodek |  16 .08. 2023 ob  15: 56
-37
oblečene ne in golie najbrž tudi ne, samo v kopalkah se lahko kopajo, ke škifo od fašistov
manemebasat |  16 .08. 2023 ob  13: 40
Posebne bazene z zvepleno kislino
Pesceserra |  16 .08. 2023 ob  12: 29
86
Končno ena dobra novica
vseved |  16 .08. 2023 ob  12: 20
27
Uvest posebne plaže za muslimane ,kjer bi se skupaj kopali ženske i moški.moški bi morali biti oblečeni.