V TRST PRIHAJA PARADA PONOSA: Občinska uprava je ni sprejela odprtih rok

Trst

Prva tržaška parada ponosa bo v soboto, 8. junija, na njej pa so po besedah organizatorjev dobrodošli vsi, ki so prepričani, da je treba človekove in državljanske pravice varovati. Podporniki gejevsko-lezbične skupnosti se bodo zbrali ob 14.30 na Trgu Libertà, od koder se bo pisana množica podala na sprehod po tržaških ulicah. Organizatorji pričakujejo sedemtisoč ljudi.

"Pravice namreč niso nikoli za vselej izborjene, vedno si je treba prizadevati za njihovo ohranitev. In to velja za vse, ne le za LGBT+ skupnost,"  je na predstavitvi dogodka dejala Antonella Nicosia, predsednica tržaško-goriškega društva Arcigay Arcobaleno.

Kot še spominja časnik, so v newyorškem Greenwich Villageu pred petdesetimi leti vzniknile demonstracije LGBT skupnosti proti policijski represiji, ki so se v zgodovino zapisale kot Stonewallski upor. Šlo je za prelomen dogodek, ki je pripeljal do organiziranega gibanja gejev in lezbijk in do boja za njihove pravice.

Pol stoletja zatem bo v Trstu prvič Parada ponosa, časnik pa piše, da občinska uprava dogodka ni sprejela z odprtimi rokami, saj so upravitelji odločili, da paradi ne bodo dodelili pokroviteljstva (so pa ga zato dodelile občine Dolina, Milje, Zgonik, Ljubljana in še katera).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  01 .06. 2019 ob  14: 04
-2
Predstavljaj si otroka, ki ti na vsaki rizbici nariše mavrico....nato pa mediji in tv bombardira z istim "artiklom" v gejevski verziji. In pol kako to naj sprejmejo starši ? Glavce so izumile dobro zanko kako otroke usmerit. Zame so to izpirjenci in nič več. Tvoja spolna usmerjenost me ne zanima. Vsi smo omejeni z pravicami. Koga vi nate....jQuery1123014436591810044863_1559390305258??
kokodek |  31 .05. 2019 ob  12: 32
oče, sin in sveti duh je parada ponosa stara 2000 let
žveplo |  31 .05. 2019 ob  12: 15
hehe ...še ena črna domislica.... samo da jih spomnem na dobro idejo... ti mavrični paradniki bi lahko, ob svojem času seveda, ko pride, bog jim ne želi prehitrega konca, ma ko pride, no takrat bi lahko pomislili na skupno grobišče, da bo še na oni strani bolj zabavno in grupno in oh ooohh.... fensi šmesi...seksi... napredno....
Saj mogoče pa je tudi vsevišnji stvarnik malo poseben saj je sam s seboj ustvaril ta svet, hehe
žveplo |  31 .05. 2019 ob  12: 06
Ker je ljudi preveč, bo narava poskrbela, da bo vse več istospolnih in se bo populacija posledično zmanjšala.
Fejst teorija ne..... poleg vojn, lakote, bolezni, ekološkega uničevanja in naravnih katastrof.

Za fante, ki imajo radi punce, pa so istospolni božji dar ... samodejno zmanjševanje konkurence, podobno kot "tabličarji", ki ne znajo več komunicirat v živo.
Eho |  31 .05. 2019 ob  01: 56
-4
Nekoč so živeli v skupnostih na kmetijah...Danes živijo v blokih, težko si predstavljam, da bi v vsakem stanovanju v bloku imeli po dvajset otrok...To bi šele narkomanija cvetela...
Kukuruz |  31 .05. 2019 ob  01: 47
-2
Kdor bere raziskave napovedujejo strmo upadanje populacije v evropi in razvitejsih drzavah, dejstvo je da v povprecju normalna druzina ima dva otroka ali enega,potem so taki ki so brez,ki ne morejo jih imet,geji,lejzbike,invalidi in bolani...
Je bral kdo knjigo deseti brat,ki je mogu it proc od doma?V vaseh so vcasih imeli v hisi otrok kot solate
Eho |  31 .05. 2019 ob  01: 04
-4
Najprej poroka, ter šele potem spolni odnosi, to bi moralo veljati za vse.