V TEM PRILJUBLJENEM KOPRSKEM KOTIČKU SO REKREACIJO ČASOVNO OMEJILI: Vožnja s kolesi in skiroji ni dovoljena!

Koper

V Naravnem rezervatu Škocjanski zatok so časovno omejili tek in druge oblike rekreacije. Tem aktivnostim je namenjen čas med 14. in 16. uro. Kot navajajo, je na območju rezervata vožnja s kolesi in skiroji prepovedana.

Kot pojasnjujejo, je rezervat namenjen "spoštljivemu spoznavanju in doživljanju narave".

Rekreacijo so zato omejili na termin, "ko obiskovalci s tovrstnimi aktivnostmi ne motijo drugih obiskovalcev, tako individualnih (ljubiteljev narave, fotografov, sprehajalcev) kot tistih, ki se udeležujejo vzgojno-izobraževalnih aktivnosti (vodeni ogledi za šolske in druge skupine) in drugih programov".

Prav tako na učnih poteh ni dovoljena vožnja s kolesi, skiroji in podobnimi vozili. V neposredni bližini učne poti se namreč zadržujejo živali, ki bi jih vožnja s kolesi ogrožala, prav tako pa je to lahko moteče za ostale obiskovalce, ki rezervat obiščejo zaradi spoznavanja in doživljanja narave.

Kolesarji pa so pri njih kljub temu dobrodošli. Spomnili so namreč, da so že leta 2017 pred centrom za obiskovalce uredili kolesarnico za varno parkiranje 24 koles. "Kolesarnica se nahaja v neposredni bližini vstopa na učno pot, od koder obisk rezervata nadaljujete peš," so zapisali na Facebooku.

Spoštujte ure ⏱ za rekreacijo????‍♂️‼️ Ali ste vedeli, da smo na območju Škocjanskega zatoka tek????‍♀️????‍♂️ in druge oblike...

Objavil/a Naravni rezervat Škocjanski zatok dne Sobota, 29. maj 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija