V teku informativni dnevi

Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah se danes začenjajo informativni dnevi, na katerih se bodo dijaki in učenci pozanimali o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Študentske in dijaška organizacija tudi tokrat pripravljajo številne aktivnosti. Delili bodo predstavitvene brošure, na info točkah pa bodo mlade pričakali informatorji.

Prva predstavitvena predavanja študijskih programov se bodo na večini fakultet začela že ob 10. uri, popoldne pa ob 15. uri. Prav tako že dopoldne bodo svoje programe prihodnjim dijakom predstavile srednje šole.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva vse dijake k obisku informativnih dni, kot tudi k pridobivanju čim več informacij o želenem študiju in predvsem po različnih virih. Določeni predstavljeni "podatki", ki jih v ta namen pripravijo zavodi, so po mnenju ŠOS velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči.

Študentska organizacija ljubljanske univerze je tudi letos izdala brošuro Info dnevi 2013, v kateri so koristne informacije o fakultetah, vozni redi avtobusov in vlakov ter kontaktne številke.

Tudi v Mariboru in na Obali so poskrbeli, da bodo dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju, prav tako pa jih bodo predstavniki študentskih organizacij usmerjali pri iskanju želenih fakultet. Primorska univerza je za dijake iz oddaljenih krajev tudi letos organizirala brezplačni avtobusni prevoz.

Slovenske železnice pa so zaradi pričakovane gneče poskrbele za dodatne vagone.

Sorodne vsebine:

Konec tedna informativni dnevi

Tradicija in kakovost na prvem mestu: GEA College

Tudi na primorski univerzi proti finančnim rezom v visoko šolstvo