V TEKMI ZA VINAKOPER JE VIPAVSKI VINAR PREVIDEN: "Ne bomo kupovali mačka v žaklju", Brici zvišali ponudbo

Slovenija

Na poziv Istrabenza za izboljšanje ponudb za nakup Adriafina, ki je večinski lastnik Vinakopra, naj bi se odzvalo pet ponudnikov, tudi Klet Brda, poročajo Primorske novice. Vipavski vinar nove ponudbe ni oddal, ker je želel pred tem opraviti skrbni pregled poslovanja.

Solastnik kleti Vipava 1894 Hannes Sabathi (na sliki levo), lastnik druge polovice je Michael Blaschitz. Silvan Peršolja, direktor Kleti Brda (na sliki desno).

V Istrabenzu podatka o številu prispelih ponudb za nakup polovičnega deleža Adriafina ne želijo razkriti, po neuradnih informacijah naj bi jih prispelo šest.

Med interesenti naj bi bila tudi vipavski vinar Vipava 1894 in briški vinar Klet Brda. Med interesenti naj bi bili še družba Metalka Commerce v lasti Marjana Pišljarja, ki je pred nekaj meseci kupila štajersko klet Vinag; podjetnik Marko Vilfan in srbski poslovnež Miodrag Kostić.

Kot so v Kleti Brda potrdili za časnik, so nekoliko zvišali svojo ponudbo za Adriafinov delež, ki naj bi prvotno znašala 3,1 milijona evrov. So pa avstrijski lastniki družbe Vipava 1894 pri poslu očitno bolj previdni. Kot so povedali za časnik, ne bodo 'kupovali mačka v žaklju', zato so želeli opraviti skrbni pregled poslovanja, a so jih v Istrabenzu zavrnili, češ, da razpisni pogoji tega ne predvidevajo. Izboljšane ponudbe zato niso poslali.

Potem je tukaj še Luka Koper, polovična solastnica Adriafina, ki ima predkupno pravico. Tudi če Istrabenz sprejme najboljšo ponudbo, lahko ponudnik še vedno ostane praznih rok, če se Luka odloči predkupno pravico uveljaviti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija