V TEJ SUŠI ZARES NEDOBRODOŠLA SITUACIJA: V Luciji v vodi zavohali bencin

Piran

Danes dopoldne je v Kogojevi ulici v Luciji zaradi dežja v zbiralnik meteornih vod priteklo nekaj nafte z javnih površin, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Glede na omejitve porabe pitne vode, nas je zanimalo, ali gre morda za zbiralnik Okolja Piran in kako bo "incident" vplival na porabo vode iz zbiralnika.

Fotografija je simbolična. 

V Okolju Piran so nam odgovorili, da jih je stranka danes obvestila, da ima voda v zadrževalniku na Kogojevi ulici vonj po bencinu. "Med ogledom smo ugotovili, da je v zadrževalniku meteornih vod, kamor se izlivajo cestne, hudourniške in druge padavinske vode, prišlo do manjšega onesnaženja z nafto ter o dogodku obvestili center za obveščanje," so zapisali v komunalnem podjetju.

Na kraj onesnaženja so bili napoteni gasilci GB Koper, ki so na gladino vode postavili pivnike. "Šlo je za približno kvadratni meter velik madež, izvor onesnaženja z naftnimi derivati pa nam zaenkrat ni znan," so še pojasnili v Okolju.

Gasilci so bližnje stanovalce še ustno obvestili, naj do nadaljnjih večjih padavin vode iz zadrževalnika ne uporabljajo za zalivanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  04 .08. 2022 ob  07: 38
Naslov je pa tudi kot atomska bomba.