V TEJ DRŽAVI KMALU PREPOVED HIŠNIH LJUBLJENČKOV: Zakon med drugim predvideva visoke kazni za sprehajalce psov

Svet

Iranski parlament je v sredo pripravil predlog zakona, po katerem bo v državi prepovedano imeti hišne ljubljenčke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zakon med drugim predvideva visoke denarne kazni za sprehajalce psov in trimesečni zaseg vozil, ki pse prevažajo. Poleg tega lastniki stanovanj ne bodo smeli oddajati lastnikom psov in mačk.

V islamu je imeti psa v hiši "nečisto", toda duhovščina v Iranu zavzema strogo stališče do vseh hišnih ljubljenčkov. Menijo tudi, da sprehajanje psov povzroča paniko med prebivalstvom.

Policija je že večkrat poskušala pse v celoti prepovedati, a neuspešno. Prepoved bo zdaj postala zakon. Opazovalci sicer menijo, da bodo lastniki psov in mačk nov zakon ignorirali, tako kot so ignorirali prepovedi.

V zadnjih letih se je trend lastništva hišnih ljubljenčkov v državi precej povečal, predvsem pri mladih Irancih, ki pse in mačke k sebi vzamejo zaradi svojih otrok. Skladno s tem zlasti v prestolnici Teheran in drugih večjih mestih že nekaj let beležijo vedno več veterinarskih klinik in trgovin za hišne ljubljenčke, še poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SC |  22 .11. 2021 ob  18: 06
@manemebasat, hišni ljubljenčki so saj cepljeni.
manemebasat |  20 .11. 2021 ob  14: 58
Pri nas pa omejujejo svobode necepljenim ljudem. 100 krat hujse!
alfa |  20 .11. 2021 ob  09: 20
me ne čudi...oni niti ljudi ne marajo kaj šele živali....zato izvajajo teroristične napade tako da se sami razstrelijo v množici ljudi...vse zastonj njihova kvazi gostoljubnost
Imperio  |  19 .11. 2021 ob  23: 44
Meira bo popi.dila.
kokodek |  19 .11. 2021 ob  21: 18
tudi od naših ni kaj dosti za pričakovat, če gre takoj naprej, jih bomo kmalu dohiteli
bubobubo |  19 .11. 2021 ob  18: 29
11
kaj pa lahko pričakuješ od teh....z vsakim novim ukrepom dokazujejo, da so tisoč let za svetom, bolniki