V STOLETNEM PARKU VALDOLTRE: Obeta se že tradicionalen sprehod med cvetočimi vrtnicami

Ankaran

V sredo, 29. maja, bo potekal že tradicionalni popoldanski sprehod med cvetočimi vrtnicami v parku Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Druženje, ki se bo začelo ob 17. uri, bo namenjeno članom Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije, vabljenim gostom ter vsem ostalim ljubiteljem veličastnih rastlin.

Dogodek bo potekal v stoletnem parku, v katerega je bila leta 1997 umeščena prva zbirka izbranih vrtnic, ki jih je Ortopedski bolnišnici Valdoltra podaril italijanski profesor ortopedije in svetovno znani žlahtnitelj, zbiratelj in ljubitelj vrtnic prof. dr. Gianfranco Fineschi iz Cavriglie v Toscani.

Na ogled bo več kot 200 grmov vrtnic, med njimi kar 90 vrst velikocvetnih, večkrat cvetočih rožnih grmov iz Fineschijeve zbirke, vzpenjajoče se vrste vrtnic, še nerazcvetene pokrivne sorte, bujno cvetoče modernejše sorte ter zasaditve slovenskih vrtnic Prešeren, Trubar in Pregara – slednje so bile umeščene v prostor po nasvetih priznanega krajinskega arhitekta iz Trsta dr. Vladimirja Vremca in predsednice Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije Brede Bavdaž Čopi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija