V SREDO IN ČETRTEK BODO PREVERJALI HITROST: To so lokacije na Koprskem, kjer morate biti še posebej pazljivi!

Koper

To sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020, bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah po Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Na izbranih lokacijah bo prrehitre voznike preverjalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah. Preverite, kje morate biti še posebej pazljivi!

Policisti Policijske uprave (PU) Koper bodo poostren nadzor izvajali na naslednjih lokacijah in ob naslednjih terminih:

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev, so sporočili s Slovenske policije.

"V zadnjih dveh letih je v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi hitrosti, življenje izgubilo 86 ljudi. Mnoga od teh življenj morda ne bi bila izgubljena, če bi le malo popustili stopalko za plin. Zatorej policisti znova svetujemo: Previdno in strpno, življenje je bolj dragoceno kot nekaj prihranjenih sekund na cesti," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  19 .05. 2020 ob  22: 50
Marsikje bi lahko postavili stalne radarje, recimo na šmarski cesti, kjer so "dirkači" vsakodnevno, pa tudi na cesti proti Vanganelu, pa na Pradah in Pobegih .....