V Slovenijo prihaja glavni znanstvenik Obamove volilne kampanje

Slovenija

V prihodnjem tednu se bo v Sloveniji mudil ameriški znanstvenik Rayid Ghani, ki je med drugim znan kot glavni znanstvenik v ekipi ameriškega predsednika Baracka Obame za lansko predsedniško volilno kampanjo v ZDA.

Ghani deluje na področju umetne inteligence, med drugim je strokovnjak za strojno učenje, podatkovno, tekstovno in spletno rudarjenje, računalniško obdelavo naravnega jezika, napovedno in tekstovno analitiko ter analizo družbenih omrežij.

Zunanji sodelavec na Institutu Jožef Stefan

Ghani trenutno deluje na Univerzi v Chicagu, med drugim pa je tudi zunanji sodelavec Odseka za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan (IJS).

V okviru svojega tokratnega obiska bo Ghani v ponedeljek kot govornik nastopil na mednarodni znanstveni konferenci z naslovom Internet in izobraževanje 2013, ki bo potekala v Ljubljani. Predaval bo o družbeni koristnosti uporabe podatkov.

V torek ob 14. uri pa bo na IJS v okviru serije predavanj pod naslovom Solomonov seminar spregovoril o analitski podpori za lansko volilno kampanjo ameriškega predsednika Baracka Obame.

Deli novico: