V SLOVENIJI ODMEVA KRIMINAL V SODNIH VRSTAH: Sodni zapisnikar naj bi preprodajalcem mamil izdajal podatke o prikritih preiskovalnih ukrepih

Kronika

Za šest osumljencev od sedmih, ki so jih celjski kriminalisti aretirali konec tedna, je preiskovalna sodnica odredila pripor. Med njimi je po neuradnem poročanju portala 24ur tudi uslužbenec sodišča oziroma zapisnikar na sodišču, ki naj bi kriminalcem, kot sumijo, dve leti izdajal zaupne podatke v zvezi s potekom preiskave in prikritih preiskovalnih ukrepih. Osumljenci naj bi se ukvarjali s preprodajo mamil in nezakonitim prehajanjem državne meje.

Sicer naj bi celjski kriminalisti s pomočjo posebne policijske enote aretirali 12 ljudi in opravili 16 hišnih preiskav. Sedem aretiranih so zaslišali pred preiskovalnim sodiščem. Osumljenci naj bi sodelovali z uslužbencem sodišča, ki je imel dostop do podatkov o prikritih preiskovalnih ukrepih, ki jih za policijo odreja sodišče. Sem spadajo podatki, komu se prisluškuje, koga se zasleduje, kje bodo opravili hišne preiskave in podobno.

Več podrobnosti naj bi celjski kriminalisti predstavili jutri. Med drugim naj bi predstavili tudi, koliko njihovih preiskav je početje sodnega uslužbenca ogrozilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  18 .04. 2021 ob  20: 13
mislim,da je ta sodni zapisnikar samo vrh ledene gore ali pa le mala ribica kriminala in korupcija v javnih službah...ta velike ribe je treba polovit