V SEČOVLJAH BODO REŠILI PROSTORSKO STISKO: Dela na osnovni šoli so že v polnem teku (FOTO)

Piran

V Sečovljah so zaradi prostorske stiske, s katero se srečujejo učenci tamkajšnje osnovne šole, pričeli z gradnjo dvoetažnega prizidka v velikosti 122 kvadratnih metrov.


V njem sta predvideni dve dodatni učilnici, ki bosta nameščeni ena nad drugo. Gradnja prizidka se je začela v začetku junija in bo trajala do jeseni. Prizidek bo zgrajen na zahodnem delu šole ob pritličnem vhodu in bo elegantno vključen v dosedanji arhitekturni koncept šole, so sporočili s piranske občine.

Gradbena dela prizidka izvaja podjetje Finali iz Kopra, ki je bilo izbrano v postopku javnega naročanja. Vrednost celotne investicije gradnje prizidka znaša 280.518 evrov. Zaenkrat so izdelani že temelji objekta in talna plošča. Po zaključku šolskega leta pa se bodo pričela še dela v notranjosti stavbe, ki so vezana na prizidek.

Mirela Flego, ravnateljica Osnovne šole Sečovlje, je povedala, da "učenci in zaposleni budno spremljajo potek gradnje, ki trenutno poteka po načrtih in se že veselijo nove pridobitve, ki jo bodo zasedli 1. septembra 2021."

Podžupana Občine Piran Karla Radovaca pa veseli, da bo šola, ki jo je obiskoval, dobila nova sodobna prostora, s katerima bo učni proces potekal bolj udobno in brez prostorskih omejitev. Veseli ga tudi, da se število učencev v Osnovni šoli Sečovlje povečuje, kar predstavlja dobro popotnico za nadaljnji razvoj kraja in njegov velik potencial.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija