V SEČOVLJAH BODO OBNOVILI OD POPLAV UNIČENO POT: Vstop v krajinski park bo prepovedan

Piran

V Krajinskem parku Sečoveljske soline bodo v ponedeljek, 16. marca, pričeli z vzdrževalnimi deli na gramozni poti, ki poteka od mejnega prehoda do Muzeja solinarstva na Fontaniggeah. Dela bodo trajala predvidoma dobra dva tedna, do 20. marca pa bo vstop na to območje obiskovalcem prepovedan.

Kot so nam sporočili iz Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS), so se za obnovo gramozne poti odločili po novembrskih poplavah, ko sta reka Dragonja in visoko plimovanje morja poškodovala cestišče in obračališče za električni vlak pred solinarskim muzejem. "Obnovljena bo celotna cesta od mejnega prehoda do Muzeja solinarstva. Cesta bo vrnjena v enako stanje, kot je bila prej - utrjen gramoz," je pojasnil direktor KPSS Klavdij Godnič.

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Med 16. in predvidoma 20. marcem bo tako obiskovalcem prepovedan vstop na območje krajinskega parka, in sicer na delu med mejnim prehodom do Muzeja solinarstva na Fontaniggeah. V tem času bo zato zapornica na tem območju zaprta. Ko se bodo zaključila dela na cesti do recepcije na Fontaniggeah, bo v času, ko je park odprt za obiskovalce, ponovno omogočen dostop z avtomobili do parkirišča.

Dostop do Muzeja solinarstva in do izliva Dragonje bo mogoč po zemeljskem nasipu desnega brega reke Dragonje peš. Cestišče pod nasipom pa bo zaradi del neprevozno do zaključka popravila ceste, predvidoma do 1. aprila, ko bo svoja vrata odprl tudi solinarski muzej.

Strošek investicije je ocenjen na približno 10.000 evrov, v celoti ga nosi družba Soline, ki upravlja s krajinskim parkom v Sečovljah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija