V SB IZOLA PREPOLOVILI ZDRAVSTVENO EKIPO: Na intenzivni negi pripravljenih osem postelj

Izola

V Splošni bolnišnici (SB) Izola so v pripravah na morebitno širjenje novega koronavirusa že zmanjšali število ambulantnih in operativnih posegov do te mere, da je vsaj polovica običajne zdravstvene ekipe doma, je pojasnil strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger. Ob tem imajo pripravljenih skupno osem postelj na oddelku za intenzivno nego.

Med prvimi ukrepi v zvezi z grožnjo širjenja novega koronavirusa so v izolski bolnišnici združili določene ambulante ter zmanjšali število tako ambulantnih kot operativnih posegov, posledično se je zmanjšal tudi aktiven zdravstveni kader. "Vsaj polovica normalne ekipe je doma, tako da so razbremenjeni. Delajo samo tisti, ki so potrebni," je navedel Deisinger.

Poleg tega so pripravili vse klinične poti za primer, da bodo morali začeti sprejemati okužene zaradi koronavirusa. Zaenkrat so bili sicer vsi odvzeti brisi tako na urgenci kot v sami bolnišnici negativni, je poudaril strokovni direktor.

Imajo pa že zdaj pripravljeno celotno pot ravnanja v primeru, da bi dobili okuženega. Osebe, ki kažejo znake okužbe dihal oz. druge znake okužbe, gredo v izolacijo in tam počakajo na odvzem brisa, šele nato jih pošljejo naprej na oddelek.

Po zdaj veljavnem protokolu bi morebitne okužene s koronavirusom najprej napotili v Ljubljano, so pa ne glede na to po Deisingerjevih besedah pripravili tudi poseben prostor na intenzivni negi za hujše bolnike. Tako imajo na voljo skupno osem postelj, od tega dve postelji z respiratorji in še šest za težje primere, ki bi bili potrebni hospitalizacije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Simona |  20 .03. 2020 ob  11: 04
Respiratorji so zaščitne maske ffp1, 2 in 3.
Aparati za podporo pri dihanju se imenujejo ventilatorji.