V RAČAH UMRL KOLESAR: Policija ugotavlja vzrok nesreče

Kronika

Na Ulici Lackove čete v Račah je včeraj opoldne padel 49-letni kolesar. Odpeljali so ga v UKC Maribor, kjer pa je umrl. Okoliščine na kraju prometne nesreče kažejo, da naj bi bil v nesreči udeležen sam in da je padel zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo počakali na izsledke obdukcije, s katero se bo ugotovil vzrok smrti. Nato bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo o ugotovitvah. Za sedaj dogodek obravnavajo kot prometno nesrečo, so še navedli.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 68 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 60 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 30 vlomov, trije ropi, 21 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, tri preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, ena grožnja, eno ponarejanje listin in ena povzročitev telesnih poškodb..

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija