V PS za zdaj brez dokončne odločitve o položaju Komelove

Izvršilni odbor PS na korenspondenčni seji razpravlja o imenovanju novih ministrov. Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel po srečanju v DZ nista razkrivala rešitev glede njenega položaja v vladi, čeprav naj bi po nekaterih informacijah vodenje resorja prepustila DeSUS.

Komelova po srečanju z vodjem poslancev PS izjav ni dajala, Möderndorfer pa je novinarjem povedal, da za zdaj ostaja vse kot je bilo. Pojasnil je, da sta se pogovarjala o marsičem, pravkar pa poteka izvršilni odbor stranke. Na vprašanje, ali bo odločal o usodi oz. prihodnosti ministrice Komelove, pa je Möderndorfer odgovoril, da je to stvar predsednice vlade Alenke Bratušek.

Predsednica naj bi v kratkem v DZ poslala predloga za nova ministra. Za gospodarskega ministra naj bi predlagala Metoda Dragonjo, za ministrico za zdravje pa Alenko Trop Skaza. Ta se je zjutraj že predstavila v DL, kjer so nad njo navdušeni, sedaj pa se ponovno mudi v PS.

Tako so pogovori PS in DeSUS o morebitni zamenjavi resorjev še vedno odprti. Ker DeSUS zahteva ohranitev dveh resorjev, do dogovora o zamenjavi pa do torka ni prišlo, je DeSUS za ministrico za zdravje predlagal sedanjo državno sekretarko Brigito Čokl.

Čoklova podpore koalicijskih partnerjev neuradno ni deležna. Zato za zdaj še vedno ostaja najbolj verjetno, da se bo morala ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel vendarle umakniti in resor prepustiti stranki DeSUS. Prevzel naj bi ga kandidat DeSUS Gorazd Žmavc.

Deli novico:

europa |  13 .02. 2014 ob  09: 31
Pingo,šušlja da bo šla v Bosno za predstojnico italijanske manjšine.Saj skoz trdi da ima italijanske korenine.V resnici pa jih sploh nima,kar neki si izmišljuje.Ni straha jo bo že nastavla.....naj bo mlad al pa star samo da imam korist...
Pingo |  12 .02. 2014 ob  22: 28
Neki se šušlja, da bo šla za predstojnico italijanske manjšine v Kranju.
vesoljček |  12 .02. 2014 ob  18: 14
končno....domu naj gre....saj ni za nobeno rabo....
arivederci..bambina.. |  12 .02. 2014 ob  14: 40
joj,kar slabo mi je kolk laže o svojih italijanski koreninah...naj rajši prizna kako je prišla do italijanske manjšine...če imaš zveze je lahko tudi kitajc v italijanski manjšini....preverjeno...
cmok |  12 .02. 2014 ob  14: 37
papapa...Tina.......italijanske korenine...hahhahahahaa.....edino če je oče obalni Sergio...