V PROVINCI HUBEI ODPRAVILI STROGE OMEJITVE: Znova odprli nekatera letališča in železniške postaje, šole ostajajo zaprte

Svet

Na Kitajskem so v provinci Hubei, žarišču pandemije novega koronavirusa, po dveh mesecih danes odpravili stroge omejitve. Iz države medtem znova poročajo o 47 novih vnesenih primerih okužbe in nobenem domačem. Doslej so na Kitajskem potrdili 474 primerov vnesenih okužb večinoma kitajskih državljanov, ki so se vrnili domov, so sporočili z zunanjega ministrstva.

V zadnjih 24 urah so potrdili tudi štiri smrti zaradi covida-19, od tega so trije umrli v provinci Hubei, provinci v osrednjem delu Kitajske, kjer je v mestu Wuhan konec lanskega leta izbruhnil virus, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Peking je v torek sporočil, da bodo danes odpravili zaprtje 50-milijonske province Hubei, ki so jo uvedli januarja. To pomeni, da bodo zdravi prebivalci lahko prvič po dveh mesecih odšli iz province. Znova so odprli nekatera letališča in železniške postaje. Vendar pa šole ostajajo zaprte. Prebivalci Wuhana pa bodo na odpravo zaprtja mesta morali počakati do 8. aprila.

Na Kitajskem so doslej potrdili 81.200 primerov okužbe z novim koronavirusom, 3281 ljudi je umrlo. V zadnjem mesecu poročajo o pomembnem zmanjšanju novih okužb, skrbijo pa jih uvožene okužbe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  25 .03. 2020 ob  09: 17
Kitajci zlo na tem planetu.....