V PRIHODNJIH URAH DRAMA NA OBALI: "Padlo bo še kakšno drevo. In to je najmanj, kar lahko pričakujemo!"

Istra

Sunki jugovzgodnega vetra, ki je do sedaj pihal s hitrostjo med 70 in 90 kilometrov na uro, se bodo v naslednjih urah še okrepili, je za našo spletno stran napovedal Valter Grizančič z vremenskega portala ciklon.si. Kot dodaja, je pričakovati, da bodo sunki vetra dosegli vrhunec pri hitrosti 100, morda celo 120 kilometrov na uro, "kar je izjemno redko za naše območje, za to smer vetra." Obstaja tudi verjetnost, da bo "padlo vsaj še kakšno drevo. Pravzaprav je to najmanj, kar lahko pričakujemo," za prihodnje ure še napoveduje Grizančič.

Leva slika je simbolična. Na desni: bližajoča se ujma.

Veter se bo v večernem času ob prihodu fronte obrnil iz jugovzhodne v jugozahodno smer. "Med 19. in 22. uro se obetajo tudi močnejši nalivi na območju Obale, Istre in Krasa. Morje bo spet pričelo poplavljati v večernem času. Danes opoldne, ko je prvič poplavljalo, je doseglo 335 centimetrov. V večernem času pa bo predvidoma nad 350 centimetri," je napovedal in dodal, da je bilo povišano plimovanje morja rekordno leta 1969, ko je gladina morja dosegla 394 centimetrov, leta 2008 pa se je ustavila pri 372 centimetrih. Prav slednji številki bomo morda blizu danes, je povedal.

Ostanite doma!

Kaj nas čaka ponoči?

Po Grizančičevih napovedih bodo padavine ponoči prehodno ponehale. "Veter bo začel slabeti po prvi uri zjutraj, a ne bo ponehal. Predvideni sunki vetra na Slavniku so od 130 do 160 kilometrov na uro, na Kredarici pa od 170 do 200 kilometrov na uro. Valovi na Obali bodo dosegli višino od 2 do 2,5 metra, na odprtem morju pa od 4 do 6 metrov," je napovedal.

Deli novico: