V PREDORU MARKOVEC SPET ZAPORA: Smo na Obali 'kaznovani', ker v njem ni potrebna vinjeta? (VIDEO)

Koper

Že stalnica postaja, da se na nas obračajo bralci zaradi predora Markovec. Skoraj ne mine teden, da ne bi bilo kake zapore, in tako je bilo tudi včeraj, ko ste nas opozorili, da je skozi predor ponovno zaprt vozni pas, tokrat proti Izoli. Ob tem se sprašujete, kaj se s predorom dogaja, da se vseskozi zapira in dodatno omejuje hitrost. Dars je bil tokrat z odgovori, ki bodo morda koga še dodatno razjezili, precej slikovit.

Vedno več voznikov, ki uporabljajo predor Markovec, je nejevoljnih zaradi nenehnih zapor skozi tunel. In včeraj so po komaj dveh tednih postavili novo. Skozi predor je bil zaprt vozni pas proti Izoli, so nas obvestili bralci, ki svojega začudenja nad nenehnimi opravili v samo tri leta starem predorom ne skrivajo. "Kaj se z njim dogaja?" se je spraševal eden izmed njih. "Izvajala so se redna vzdrževalna dela," nam je precej pričakovan odgovor posredoval Dars.

Če je nazadnje zunanji izvajalec opravljal pregled gasilnih aparatov, pa so tokrat prali predorski cevi. "V torek cev proti Kopru in danes še cev proti Izoli. S tem so ta dela zaključena," so pojasnili na Darsu in nam priložili video posnetek (na koncu članka) o rednih letnih vzdrževalnih delih v predorih. Pri naštevanju le teh so zelo obsežni, zato ni nemogoče, da bo predor kmalu ponovno zaprt. Kaj bo torej sledilo naslednji teden?

Praktično nov, a v njem non stop vzdrževalna dela

Glede na to da gre za precej nov predor, zgrajen je bil pred tremi leti, nas je zanimalo tudi, zakaj se v njem izvaja toliko vzdrževalnih del in ali so tudi drugi tuneli po Sloveniji tolikokrat zaprti. Pojavljajo se celo namigovanja, da naj bi šlo v predoru Markovec za konstrukcijske napake, kar pa so v Darsu zanikali in dodali, da se v vseh predorih skozi vse leto izvajajo redna vzdrževalna dela.

Jeznim voznikom, ki se sprašujejo, zakaj v skoraj novem predoru tolikokrat potekajo dela, pa bodo s tem pojasnilom morda dodatno 'dvignili pritisk': "Razlika (od ostalih predorov v Sloveniji, op. a.) je morda le v tem, da, odkar smo omogočili uporabo predora Markovec oziroma odseka hitre ceste med priključkoma Semedela in Izola brez vinjete – to je edini odsek na našem avtocestnem omrežju s tem statusom –, se tamkajšnji uporabniki očitno bolj zanimajo za vsako delo, ki ga izvajamo v predoru. To nas veseli, ker lahko kaže na to, da si tudi oni želijo varen, čist in lepo vzdrževan predor."

Pri tem so na Darsu poudarili, da se v največji možni meri izognejo prometnim konicam, medtem pa v posnetku pojasnjujejo tudi, da pranje predorov poteka tudi v nočnem času. Zakaj se tega torej niso spomnili v primeru predora Markovec, saj je takrat prometa občutno manj? Morda pa si želijo dodatne pozornosti voznikov, ki bi se zanimali oz. opazili njihovo delo?

Deli novico:

Lapor |  08 .04. 2018 ob  08: 07
Predor je narejen na terenu,ki drsi v .orje. vam je sedaj jasno! !!
ja ja |  06 .04. 2018 ob  04: 42
-1
zato merijo vsakih nekaj mesecev po Zusterni(geodeti).
Gaga |  06 .04. 2018 ob  00: 07
Konfin na Črni kal
Šerif |  05 .04. 2018 ob  19: 56
Najlepše je da znakov za uporabo vinjete sploh niso odstranili ,samo so jih prelepili z rdečim x-om ki čaka njegovo odstranitev .
Miha |  05 .04. 2018 ob  19: 51
Dajte jih vprašat, kdaj so nazadnje prali Trojanski tunel, pa tudi ostale proti Mariboru.
Vam jaz povem: nel mese del mai!
Dani |  05 .04. 2018 ob  18: 00
Kar naj lepo vzdržujejo predore. Poglejte si samo predor, ki vodi skozi Montedoro proti Trstu. Sama umazanija.
lol |  05 .04. 2018 ob  17: 49
"v največji možni meri izognejo prometnim konicam" ..
A zato so v torek zjutraj zaceli z zaporo prehitevalnega pasa ob 7:45 ? Ko ljudje grejo v sluzbo, zastoj je bil ze do prikljucka z izolo.. eeeee povera istra
Izolan |  05 .04. 2018 ob  15: 56
Predor karavanke perejo enkrat na 15 let! Pri nas pa se igrajo z nasim denarjem....
kaj pa |  05 .04. 2018 ob  14: 34
Ostali predori?
Kastelec? Dekani?
Tistih pa ni potrebno čistit?
vhod v luko |  05 .04. 2018 ob  14: 30
kaj pa tovornjaki vsepovsod po Kopru, na Vojkovem, okoli Supernove ... ker ni vhoda v luko tam, kjer bi moral bit? problem je, ker je 1x na 2 meseca en pas predora zaprt za kakšno uro ... ma lepo vas prosim

pravih problemov nihče noče videt :)))))))))
Dejmo malo objektivnosti |  05 .04. 2018 ob  13: 51
Predor je "nov", kar sicer ne izključuje potrebe po rednem in izrednem vzdrževanju (toliko bolj glede na kakovost opravljenih del. Kakovost, ne ceno, ker z slednjo bi zgradili še vsaj dva).
Razlika je le v tem, da do izrednega vzdrževanja lahko pride kadarkoli, kar mislim, da je vsem razumljivo. Zatakne se pri tem rednem delu. Očitno niso sposobni neke vskladitve del. Ko so se pregledovali gasilniki bi lahko tudi prali. Torej bi bila ena zapora in ne dve.

Da "so omogočili" vožnjo brez vinjete pa je bosa. Kakorkoli obrneš so prisiljeni v to, ker bi iz dneva v dan prihajalo do ogromnih zastojev na lokalni cesti in bi slednje vodilo do tega kar imamo sedaj (brez vinjete).

Skratka, načrtovanje, razen za denar v žep, je ahilova peta določenih veleumnežov.
neresnost |  05 .04. 2018 ob  13: 48
@koprčan prav imaš, zaradi tunela tolko besed, sej bo boljše, pravijo da je prvih 100 let najtežjih ;)
1