V POŽARU UNIČENA STAVBA PRIMERNA LE ZA RUŠITEV: Bo dela v celoti prevzela piranska občina?

Piran

Minilo je devet mesecev od požara, ki je praktično popolnoma uničil hišo na Trubarjevi ulici v Piranu. Čeprav je Občina Piran že izdala dovoljenje lastnikom posameznih stanovanj v stavbi, da te sanirajo, so na podlagi mnenja izvedenca zdaj to preklicali. Tehtajo celo možnosti, da bi sami odkupili preostale dele stavbe, ki niso v njihovi lasti in se lotili rušitve.

"Ali zadostuje, da kar dajo preklic?" se sprašuje Maja Miglioranza, lastnica enega od stanovanj v požaru uničene stavbe avgusta lani v Piranu, ki meni, da občina že v štartu ne bi smela dati soglasja, saj sta z možem izvajalca za vzdrževalna dela že dobila in mu tudi že plačala.

Z izvedeniškim mnenjem seznanjeni vsi lastniki

Občina Piran priznava, da je na podlagi izvedeniškega mnenja, s katerim je seznanila vse lastnike stavbe na Trubarjevi 40, preklicala že izdano soglasje za sanacijo stavbe. "Slednje je temeljilo na ustnem pojasnilu stranke, da je mogoče čiščenje stavbe izvesti brez vstopa skozi njen vhod. Izvedenec gradbene stroke je namreč ugotovil, da je vstopanje v stavbo nevarno za življenje in premoženje," so pojasnili v občinski službi za odnose z javnostmi.

Kot je ugotovil izvedenec gradbene stroke, je stavba primerna zgolj za odstranitev in so na njej možni le z rušenjem povezani postopki.

Stavbo bo treba sanirati celostno

"Občina Piran bi lahko odkupila omenjeni stanovanji, a pod pogojem, da lastniki obeh stanovanj predhodno razrešijo medsebojni spor glede lastništva terase, ki se nahaja na vrhu hiše," nadalje pravijo na občini. Spor glede terase pa je tudi pogoj, da bi občina razmislila o tem, če bi prevzela financiranje sanacije stavbe v celotiGlede na izvedeniško mnenje bo treba stavbo sicer sanirati celostno in ne po delih, so še pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  02 .06. 2020 ob  15: 07
Občina prikriva vzrok požara. In kdo je
povzročiteljjQuery112305647565387225173_1591103081545? Lp