V POSTOJNI SE ZAČENJA FESTIVAL ZMAJ 'MA MLADE: Zvrstilo se bo 40 različnih dogodkov

Slovenija

Postojnskega poletja si ni mogoče zamisliti brez festivala Zmaj 'ma mlade, ki z raznolikim kulturnim programom tradicionalno razgiba konec avgusta in popestri poletno ponudbo mesta, so sporočili organizatorji festivala. Letošnja izvedba 13-dnevnega festivala bo potekala od danes do nedelje, 4. septembra.

V skupno 13 festivalskih dneh se bo zvrstilo 40 različnih dogodkov, od koncertov različnih žanrov, uličnih predstav, otroškega programa z ustvarjalnimi delavnicami, predstavami in filmi, športnih dogodkov do razstav, ognjenih predstav, stand-up komedije, poletnega kina, predavanj ter delavnic za osebnostno rast.

Na današnjem odprtju festivala ob 20. uri bosta obiskovalce najprej z glasbeno-plesnim nastopom zabavala Žigan Krajnčan in Lovro Zajc, ob 20.30 pa sledi še koncert zasedbe Katalena. Festival bosta 4. septembra sklenila dogodek Po-stoj na živi ulici s tržnico nevladnih organizacij in koncert ansambla Avtomobili.

Celoten program festivala je na ogled na strani www.zmaj-ma-mlade.com/program. "V terminu, ki je že nekaj let naša stalnica, bodo številni izvajalci na različnih lokacijah poskrbeli, da bo konec avgusta in začetek septembra v Postojni pestro in zabavno," so prepričani organizatorji.

Vstop na vse dogodke festivala je brezplačen. Vsekakor pa bo festivalsko dogajanje letos brez ograj in drugih omejitev.

Festival Zmaj 'ma mlade prostovoljno in ljubiteljsko pripravljajo številni entuziastov pod okriljem Zveze društev Mladinski center Postojna. Letos festival podpirata osrednja pokrovitelja Občina Postojna in ministrstvo za kulturo, za medijsko podporo pa skrbi postojnski Radio 94.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija