V POSTOJNI BODO PRENOVILI DEL DOTRAJANE VOJAŠNICE: Stroški adaptacije naj bi znašali 5,2 milijona evrov

Slovenija

Ministrstvo za obrambo načrtuje temeljito prenovo in energetsko sanacijo objekta v vojašnici barona Andreja Čehovina v Postojni, ki v zadnjih letih ni bil več primeren za uporabo, saj ga niso uporabljali vse od leta 1991. Ministrstvo pa v Postojni načrtuje prenove še ene stavbe, za katero že pripravljajo dokumentacijo.

V prenovljeni stavbi številka 14 želijo zagotoviti optimalne prostorske možnosti za delovanje oziroma usposabljanje in namestitev enot Slovenske vojske (SV) do velikosti bataljona. Objekt je bil statično pregledan in ocenjen kot primeren za predviden obseg rekonstrukcije, so za STA pojasnili na ministrstvu.

Prepričani so, da lahko za energetsko sanacijo pridobijo sredstva na javnem razpisu ministrstva za infrastrukturo. Zato so spremenili projektno dokumentacijo in popis del, kar zagotavlja, da bo projekt lahko kandidiral na razpisu za pridobitev sredstev za energetsko sanacijo iz kohezijskega sklada.

Prenova je bila prvotno ocenjena na 4,2 milijona evrov brez DDV oziroma dobrih 5,1 milijona evrov skupaj z DDV; po spremembi projektne dokumentacije in popisa del pa znaša slabih 4,3 milijona evrov brez DDV oziroma 5,2 milijona evrov skupaj z DDV.

"Načrtujemo tudi celovito prenovo še enega objekta v vojašnici Barona Andreja Čehovina Postojna. To je objekt z interno številko tri, katerega neto tlorisna površina je 1124 kvadratnih metrov. Celovita prenova bo vključevala tudi energetsko prenovo na podlagi razširjenega energetskega pregleda. Načrtovanje prenove tega objekta je še v začetni fazi, saj smo pričeli s pridobivanjem dokumentacije," so na ministrstvu še zapisali v odgovoru na vprašanje STA.

Vrednost celovite prenove tega objekta bo presegla 1,5 milijona evrov, predvidoma pa bo končana leta 2023.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija