V PORTOROŽU VRATA ODPIRA SOF: Letos bo v znamenju vse večje demokratizacije medijev

Piran

V Portorožu danes vrata odpira že 28. slovenski oglaševalski festival. Osrednji slovenski oglaševalski dogodek bo v znamenju vse večje demokratizacije medijev, saj bo letošnje geslo dogodka Jaz sem medij, ti si medij, vsi smo medij! Za nagrade in priznanja se bo letos potegovalo kar 365 del.

V Slovenski oglaševalski agenciji, ki organizira festival, so se za letošnje geslo odločili v luči demokratizacije medijev. Slednja je namreč s pomočjo spleta in vedno cenejših tehnologij nekoč pasivnega spremljevalca prelevila v ustvarjalca in distributerja vsebin, so povzeli besede predsednika Slovenskega združenja medijev Tomaža Drozga. Te spremembe po njegovem postavljajo vprašanja o vlogi blogov in družbenih omrežij ter celo vplivu na učinkovitost oglasnih vsebin ter na kreativne in oglaševalske procese.

V tekmovalnem delu dvodnevnega festivala, ki bo potekal v Hotelu Kempinski Palace, se bo za nagrade in priznanja potegovalo 365 del. Prijavljena dela bo pod drobnogled vzela strokovna žirija pod vodstvom izvršnega kreativnega direktorja v agenciji BBDO za Ukrajino in srednjo Azijo Anžeta Jereba.

Letošnji natečaj za Mlade kreativce je zapolnil vsa razpoložljiva mesta

Letos je eno mesto prvič namenjeno zmagovalnemu paru natečaja Mladih kreativnih upov - tekmovanju za študente brez agencijskih izkušenj.

Slavnostna podelitev nagrad bo sicer v petek zvečer. Na njej bodo razkrili prejemnike prestižnih srebrnih, zlatih in velikih SOF nagrad. Podelili bodo tudi prestižni nagradi za oglaševalsko osebnost, ki jo bo letos prejela ustanoviteljica in direktorica Skupine Formitas Mojca Randl, in oglaševalca leta 2018. Vrhunec večera pa bo razglasitev znamke leta, agencije leta in nove nagrade SOF SOF-a.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija