V PORTOROŽU TARČA KIOSK, V LUCIJI LOKAL: V treh mestih pa tatovi iz hiš pokradli gotovino in zlatnino

Kronika

Policijsko poročilo Policijske uprave (PU) Koper o dogodkih v zadnjih 24 urah danes vsebuje kar precej vlomov in tatvin. V Piranu je nekdo poskusil vlomiti v lokal, vendar mu to ni uspelo. V Ankaranu, v Baču pri Materiji in v Dekanih so vlomili v stanovanjske hiše in iz vseh ukradli gotovino in zlatnino. V Portorožu je nekdo vlomil v kiosk in ukradel gotovino, v Luciji pa so vlomili v lokal in prav tako odnesli denar.

Policisti opozarjajo, da so storilci v zadnjih letih spremenili svoje navade. Če so v preteklosti odtujevali tehnične predmete, danes prednjačijo denar, nakit in dokumenti.

Občane zato pozivajo, da koprsko policijsko upravo obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

"Vsem svetujemo, naj upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe. Zaklepajo naj vrata in zapirajo okna. Vrednih predmetov in gotovine pa naj nimajo doma ali vsaj ne na vidnih mestih," so še zapisali.

V primeru izvršenih tatvin in vlomov svetujejo oškodovancem, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali interventno številko policije 113 in sporočijo čim več podatkov (okoliščine, opis storilca in vozila …). Do prihoda policistov naj ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca.

BONUS VIDEO: Prazni rezervoarji tudi na Obali

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija