V PORTOROŽU PRVIČ NA SLOVENSKIH TLEH: Na Bernardinu se odvija Evropsko prvenstvo v 'elitnem karateju'

Piran

Več kot 1000 tekmovalcev iz 28 držav se je prijavilo na 24. Evropsko fudokan karate prvenstvo na Bernardinu.

Grand hotel Bernardin je med 5. in 9. decembrom prizorišče 24. Evropskega prvenstva v fudokan karateju. "Gre za prvo tovrstno prvenstvo na slovenskih tleh, katerega se je udeležilo več kot 1000 tekmovalcev iz kar 28 držav, ki bodo tekmovali v otroških, kadetskih, mladinskih, članskih in veteranskih kategorijah ter v kategoriji oseb s posebnimi potrebami," je na včerajšnji novinarski konferenci povedal predsednik Fudokan Slovenije Aljoša Lipavc ter dodal, da bodo poleg tekmovanj izvedli tudi različna izobraževanja za strokovni kader.

Kot je na novinarski konferenci povedal izumitelj tradicionalnega fudokan karateja Soke Ilija Jorga je posebnost tega prvenstva lokacija, saj tekmovanja, ki se bodo začela danes dopoldne, ne bodo potekala kot običajno v telovadnici, temveč v kongresnih dvoranah. Sicer je glede fudokan karateja dejal, da gre za 'elitni karate'. "Fudokan federacija je sistem, doktrina, kultura," je poudaril starosta fudokan karateja.

Da gre za dogodek, ki je za destinacijo izjemnega pomena, je poudaril tudi direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel. "Destinacija v športnem turizmu vidi velik potencial, zato bomo tovrstne dogodke podpirali tudi v prihodnje," je dejal Novel.

"Portorož je eden najlepših krajev, kjer je v zadnjih letih potekalo prvenstvo," pa je poudaril predsednik evropske fudokan zveze Zurab Merabisvili. Izbiro lokacije je pozdravil tudi predsednik evropske zveze tradicionalnega karateja Vladimir Jorga. Prvenstvo se bo zaključilo v nedeljo s tekmovanji v veteranskih kategorijah. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija