V PORTOROŽU PADEL REKORD: Grenak priokus tradicionalne prireditve zaradi oživljanja udeleženca (FOTO)

Piran

Na centralni plaži v Portorožu so popoldne pripravili tradicionalne, že 15. novoletne skoke v morje. Prireditve se je udeležilo rekordnih skoraj 700 ljudi z vseh koncev Slovenije in tujine, pogumneže pa je z obale spremljalo še več tisoč turistov in naključnih obiskovalcev. Dobre volje ni skazila niti slabost enega od udeležencev.

Sprva je glede na število predhodnih prijav kazalo na kar 800 udeležencev, a kot je naknadno za STA povedal organizator prireditve Nino Cokan, so jih na koncu našteli 686. A tudi to je zadostovalo za nov rekord, saj je ob prejšnjem rekordu leta 2017 v morje skočilo 545 ljudi.

Po Cokanovem mnenju ljudje na začetku vedno vzamejo dogodek z rezervo, ko pa vidijo odziv množice in tudi pozitivne nasmehe ljudi, pa čez leta pridejo sami. "Zdaj imamo že tudi veliko domačinov, ki redno skačejo z nami," je še dejal.

Temperatura morja okoli 11 stopinj Celzija, kolikor je imel danes tudi zrak v Portorožu, ni odvrnila številnih udeležencev iz Slovenije in tudi tujine, da ne bi na poseben način obeležili prehoda v novo leto.

Dogodek sicer ni omejen na domačine, saj udeleženci prihajajo iz "praktično vsakega mesta v Sloveniji", skupno pa iz desetih držav. Glede na podatke iz predhodnih prijav je najstarejši udeleženec štel 79 let, najmlajši pa komaj štiri.

Razpoloženje ob letošnjih skokih je nekoliko pokvarila slabost enega od udeležencev, ki se je po uspešnem skoku v morje ob prihodu na kopno zgrudil in so ga morali oživljati, vendar je k sreči po zadnjih podatkih z njim vse v redu.

Za novo leto 2020 si organizatorji sicer želijo povezati vse štiri obalne občine, tako da bi istega dne ob isti uri skoke poleg v Portorožu izvedli še v občinah Koper, Izola in Ankaran.

Za tiste, ki jim je bila slovenska obala predaleč ali pa so si želeli še večjega izziva, so danes tudi v Velenju organizirali prav tako tradicionalen novoletni potop v tamkajšnje jezero, v Celju pa so hrabri plavalci skočili v Savinjo. Že v ponedeljek so deseto leto zapored najpogumnejši skočili v Blejsko jezero, podoben dogodek so pripravili tudi na Jezerskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  01 .01. 2019 ob  19: 51
10
Če iščeš pozornost...skoči v morje za novo leto...nooobs