V PORTOROŽU O OBETIH GLEDE FINANC: Se po epidemiji, inflaciji in naraščanju obresti bliža obdobje normalizacije?

Piran

Na 40. Finančni konferenci, ki bo potekala danes in v sredo v Portorožu, bodo razpravljali o tem, ali se po obdobju poceni denarja, epidemiji, težavah v oskrbovalnih verigah, inflaciji, naraščanju obresti in geopolitičnih razdorih bliža obdobje normalizacije. Z ministrom bodo govorili tudi zdravstveni reformi.

"Se bo svet kljub vsemu začel premikati v bolj predvidljivih tirnicah? Je kljub vojni in drugim grozečim globalnim napetostim že nastopil čas nekega novo-starega sveta? Upanje za to obstaja, a kljub temu se vsi skupaj še vedno iščemo v breznu preštevilnih neznank," so pri časniku Finance zapisali na spletni strani dogodka, ki ga tradicionalno organizirajo v Portorožu.

Prvi dan konference bodo med drugim razpravljali o investicijah prihodnosti in o tem, ali se inflacija niža in je pričakovati pocenitev denarja.

Guvernerja slovenske in hrvaške centralne banke Boštjan Vasle in Boris Vujčić bosta govorila o primežu geopolitičnih napetosti, notranjih neravnotežij in podnebnih sprememb, državna sekretarka na ministrstvu za finance Nikolina Prah o razvoju kapitalskega trga, predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Žiga Debeljak pa o izzivih upravljanja kapitalskih naložb države.

Vodje največjih bank v Slovenji bodo povedali, ali so banke velike zmagovalke, vodje nekaterih blue chipov na Ljubljanski borzi pa bodo predstavili svoje načrte. Govora bo med drugim še o vzponu Kitajske ter o uporabi podatkov in avtomatizaciji v finančnih procesih.

Drugi dan bodo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in predstavniki zavarovalnic govorili o zdravstveni reformi, na dveh okroglih mizah pa bodo razpravljali o vlogi finančnih direktorjev in stroškovni učinkovitosti ter o upravljanju naložb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija