V POREČU ARETIRALI MLAD NEMŠKI PAR: V razbeljenem avtu sta pustila zaklenjene otroke in psa

Kronika

Policisti v Poreču so v petek aretirali Nemca in Nemko zaradi suma storitve kaznivih dejanj kršenja otrokovih pravic ter ubijanja in mučenja živali, poroča Istrska policijska uprava.

Nemška državljana sta bila aretirana, potem ko je bila policija v petek ob 19.30 obveščena, da sta dva otroka in psa zaklenila v osebni avtomobil na parkirišču nakupovalnega centra v ulici Mate Vlašića v Poreču. Okna vozila sta pustila zaprta.

Policija je kmalu po tem, ko je moški odklenil avto, prispela na kraj dogodka in takoj po prihodu poklicala rešilce, ki so pregledali otroke in psa. Pregled je pokazal, da so se pri otrocih pojavili simptomi toplotne izčrpanosti, zato so jih prepeljali v Splošno bolnišnico v Pulju. Otroci so tam dobili zdravniško pomoč, nato pa so jih odpustili. Zdravstvena pomoč je bila nudena tudi psu v pristojni veterinarski ambulanti.

Glas Istre neuradno ugotavlja, da gre za deklici, stari 6 in 8 let, in da je 28-letna Nemka njuna mati. Dekleti naj bi se v nedeljo dobro počutili.

V petek zvečer sta bila nemška državljana prepeljana v pripor istrske policije v Poreču. O dogodku so obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo.

Na istrski policijski upravi občane opozarjajo, naj otrok ne puščajo samih v vozilih, ker so posledice tovrstnega neodgovornega početja lahko tudi smrt otroka ali hudo poslabšanje zdravja, poroča jutarnji.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija