V POPETRAH UREJENO VEČNAMENSKO IGRIŠČE: Projekt so izglasovali občani (FOTO)

Koper

Koprska občina je uresničila še en projekt, ki so ga v okviru participativnega proračuna predlagali in izglasovali občani. V Popetrah je tako na željo krajanov uredila večnamensko igrišče z igralnimi polji za ekipne športe, so sporočili z občine.

Prav tako je občina nabavila sodobno opremo, ki bo otrokom, mladostnikom in odraslim omogočala aktivno druženje na prostem in izvajanje različnih športno-rekreacijskih dejavnosti.

Potem ko je v sklopu participativnega proračuna za leto 2020 na pobudo krajanov v Popetrah uredila manjše otroško igrišče za različne starostne skupine, je dobro leto kasneje novo preobleko nadela še dotrajanemu in obnove potrebnemu večnamenskemu igrišču v neposredni bližini.

Igrišče, ki je bilo doslej opremljeno le z dvema goloma, asfalt ob robu igrišča pa se je posedal, je občina v okviru 24.000 evrov vredne naložbe povsem prenovila in na njem zarisala igralna polja, ki omogočajo izvajanje različnih športnih aktivnosti, kot so nogomet, rokomet, košarka, odbojka in tenis.

Ob tem je poskrbela tudi za kakovostno in sodobno opremo, ki bo otrokom, mladostnikom in odraslim omogočala aktivno in varno preživljanje časa na prostem. Igrišče, na katerem se bodo zbirali krajani in športni navdušenci, bo v poletnem času delovalo med 6. in 23. uro, v zimskem pa od 6. do 20. ure.

Obnova igrišča v Popetrah je že tretji od približno 70 projektov, ki jih bo v okviru participativnega proračuna koprska občina izpeljala v letih 2021 in 2022. Pred meseci so se tako obnovljenega košarkarskega igrišča razveselili na Markovcu in na Socerbu, kjer je občina na ploščadi z razgledom uredila še otroško igrišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  30 .07. 2021 ob  22: 53
Dragi istriano. Bi dobro da v vaši vaši začnete kaj delat skupaj ne pa vsak za sebe. Dajte glave skupaj in se lotit pa boste tudi vi dobili marsikaj!!!
Cazzimperio  |  30 .07. 2021 ob  11: 56
Lepo
Nekaj za otroke
Istriano |  30 .07. 2021 ob  10: 13
-2
Uživajte v Popetrah, mi pa imamo polno vas otrok in niti ene gugalnice.