V POLICIJI VEČ SUSPENDIRANIH ZARADI PONAREJENIH PCT POTRDIL: Tudi v Kopru

Slovenija

Inšpektor v sektorju uniformirane policije in kriminalistka Policijske uprave Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela. Kot piše Vestnik, sta se zaradi lažnih PCT-potrdil znašla pod drobnogledom posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov.

Proti njima je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so po poročanju Vestnika potrdili na Generalni policijski upravi.

Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota poteka proti obema notranjevarnostni postopek.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v okviru novinarske konference o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu EU izrazil obžalovanje in razočaranje, da je prišlo do omenjenega primera. "Policija je vendarle sistem, ki bi moral biti vzor državljanom in nihče si ne predstavlja, da bi lahko policist uporabljal ali pa posedoval ponarejene dokumente, a to se na žalost dogaja," je dejal.

Minister zato pričakuje, da bodo vsi postopki izpeljani, kot morajo biti, osebno pa meni, "da taki ljudje v policiji ne smejo delati". Po njegovih besedah dejanje ostro obsojajo tudi v policijskih sindikatih.

Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna PCT-potrdila. Na posebnem oddelku, ki usmerja preiskavo, so potrdili, da so preiskave potekale tudi na območju PU Murska Sobota, vendar zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij o morebitnih kazenskih ovadbah in kaznivih dejanjih ne morejo podati.

Ob inšpektorju in kriminalistki iz PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Vestnika doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper. V ločeni preiskavi se je v lovke preiskovalcev zaradi vpletenosti v izdajo lažnega potrdila PCT ujel tudi policist, zaposlen na prometni policijski postaji Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija