V POLETNIH MESECIH NIKAR NE UPORABLJAJTE SUŠILCA ZA LASE: S sušenjem na zraku bodo vaši lasje bolj zdravi

Trendi

Kadar so temperature izredno visoke, nima smisla uporabljati sušilca ​​za lase, pravijo frizerji. Ta način sušenja vašim lasem ne ustreza, ker jih naredi krhke in dehidrirane.

Sušenje las na naravnem zraku pomaga lase zaščititi pred poškodbami, posledično bodo vaši lasje tudi bolj voljni, lažje jih boste tudi oblikovali. V poletnem času si lase pogosteje zmočimo, nekateri to počnejo celo pred odhodom od doma in se na tak način osvežijo.

Sušenje pa postane ob visokih temperaturah veliko lažje kot pozimi. Ko si umijete lase in jih zavijete v brisačo, jih ni dobro pretirano drgniti, ker na ta način vplivate na hitrejše lomljenje las in razcepljene konice.

V idealnem primeru s pomočjo brisače z las zgolj vpijete odvečno vodo, lasje pa se nato posušijo sami. Pomagali jim boste tudi s tem, da se ne boste česali, ko so lasje še mokri, saj tudi to spodbuja lomljenje.

Pogosto umivanje las lahko izsuši lasišče, optimalno je, da lase umijete dvakrat na teden. Seveda pa je to odvisno tudi od tega, kako pogosto in s kakšno hitrostjo se vaši lasje mastijo.

Balzam je ob pranju las obvezen, saj jim na ta način nudimo ustrezna hranila in nego, ki prispevata k zdravemu videzu las in lasišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija