V PIVKI PERUTNINARSTVU KLJUB OKUŽENIM ZAPOSLENIM PROIZVODNJA TEČE: Kako je s tveganjem za prenos okužbe na živila?

Slovenija

V družbi Pivka perutninarstvo, kjer je 20 zaposlenih potrjeno okuženih z novim koronavirusom, še 20 pa jih je v karanteni ali samoizolaciji, proizvodnja kljub temu poteka nemoteno. Vsi zaposleni izvajajo dodatne preventivne ukrepe. Kot so navedli, tveganje za prenos okužbe na živila po njihovih trenutnih informacijah ne obstaja.

"Ko smo izvedeli za prvo okužbo, smo preventivno testirali večje število zaposlenih - tako smo tudi izvedeli za 12 okužb," so poudarili.

Kadrovski primanjkljaj so deloma nadomestili z začasnimi prerazporeditvami zaposlenih, nekateri zaposleni pa so predčasno prekinili dopust. Skupina Pivka Delamaris ima 550 zaposlenih.

Poudarili so, da v podjetju veljajo strogi higienski ukrepi, po odkritju okužb pa so začeli izvajati še dodatne. V podjetju so tako zdaj med drugim obvezni nošenje mask, dnevno razkuževanje prostorov ter merjenje telesne temperature pri vhodu in izhodu, k preprečevanju dodatnih okužb pa po navedbah vodstva pripomorejo tudi omejeni stiki med enotami, prilagojen urnik malic in visoka stopnja avtomatizacije.

Tisti zaposleni, pri katerih je to mogoče, so ponovno prešli na delo od doma. Vse ukrepe dnevno usklajujejo z medicino dela.

Po njihovih trenutnih informacijah ni tveganja za prenos okužbe na živila. "Razmere nadzorujemo, zaposlene o vseh ukrepih sproti obveščamo, ves čas pa zagotavljamo nemoten proces ter varne in kakovostne izdelke," so zagotovili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija