V PIRANU SKORAJ ŠE ENKRAT VEČ PROŠENJ ZA IZREDNO DENARNO POMOČ: Kako še na CSD pomagajo prizadetim v koronakrizi?

Piran

Tudi v piranski enoti Centra za socialno delo, podobno kot v Izoli, v času koronakrize beležijo porast telefonskih klicev in vprašanj, pa tudi veliko več prošenj za (izredno) denarno socialno pomoč. Obravnavali so tudi prošnje družin za pomoč v obliki nujnih obrokov, ki jih v izrednih razmerah zagotavlja Občina Piran.

Za lažjo primerjavo mesečnega števila vlog in izračuna porasta v odstotkih, so na enoti Piran zajeli podatke, ki se nanašajo na obdobje od 16. 3. do 17. 4. 2020.  V tem obdobju so vlagatelji tudi utemeljevali vloge za izredno denarno socialno pomoč s posledicami epidemije. Skupno so v tem obdobju prejeli 226 vlog, medtem ko so v preteklih mesecih prejemali okoli 120 vlog mesečno.

Prav tako so v času epidemije prejeli več vlog za denarno socialno pomoč in sicer okoli 65 odstotkov več kot v preteklem mesecu. Vloge so podali posamezniki, ki so izgubili zaposlitev zaradi epidemije oziroma se je njihov dohodek oziroma dohodek družine bistveno znižal.

Obravnavali so tudi prošnje družin za pomoč v obliki nujnih obrokov, ki jih v izrednih razmerah zagotavlja Občina Piran, poleg humanitarne pomoči pa deli Rdeči križ Piran. Priporočila družinam so pripravile šole in sicer za učence, ki so imeli brezplačne oziroma subvencionirane obroke v šoli. Več kot petdesetim posameznikom v materialni stiski (brezdomnim) Občina Piran zagotavlja nujne obroke. Pakete s prehranskimi izdelki pripravljajo in delijo strokovni delavci programa Kažun Piran.

V okviru socialnovarstvene storitve Pomoč na domu kljub izrednim razmeram izvajajo nujno nego in sicer povprečno 70 starostnikom, ki jim dostavljajo tudi tople obroke, in sicer do 50 kosil dnevno. Prošnje za vključitev novih uporabnikov so prejeli ob odpustih iz bolnišnic ter zaradi nezmožnosti zagotavljanju nege s strani svojcev.

"Zaradi omejevanja osebnih stikov pri izvajanju storitev in javnih pooblastil, beležimo velik porast telefonskih klicev in vprašanj, ki se nanašajo na materialno pomoč po elektronski pošti," opisuje Katja Lena, pomočnica direktorice CSD Južna Primorska, enota Piran. Občanom tako pomagajo pri uveljavljanju pravic, saj mnogi nimajo dostopa do vlog oz. obrazcev in jih informirajo o vseh oblikah pomoči, ki so na voljo.

Tesno tudi sodelujejo z Občino Piran ter Rdečim križem Piran. "Prizadevamo si, da bi vsem občanom, ki so se znašli v stiski, olajšali uveljavljanje pravic iz javnih sredstev ter jim zagotovili tudi pomoč, ki jo v izrednih razmerah nudijo občina in humanitarne organizacije," še dodaja Lena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija