V PIRANU PREPOVED UŽIVANJA ALKOHOLA NA JAVNIH KRAJIH: To je le eden od strogih ukrepov, ki se obetajo v najbolj turistični občini!

Piran

Da je po minuli nedelji, ko je jutranja svetloba razkrila kup nesnage in ostankov po očitno obilni zabavi na portoroški plaži, piranski župan Đenio Zadković sklical krizni štab, smo že poročali. In kot kaže se na plažah na območju piranske občine resnično obetajo strožja pravila in večji nadzor. Na portoroških plažah bodo tako poostrili nadzor policistov in občinskih redarjev v nočnem času, Okolje Piran pa bo od četrtka dalje čistilo tamkajšnje plaže tudi ponoči. Še strožja pravila pa bodo veljala, če bodo občinski svetniki na naslednji občinski seji podprli nove predloge.

Spomnimo, nad podobo portoroške plaže v nedeljo zjutraj nihče ni mogel biti navdušen. Prazne steklenice alkohola, plastenke, cigaretni ogorki, embalaža v morju … Uslužbenci Okolja Piran so od 5. do 8. ure zjutraj čistili svinjarijo, da so dnevni gostje lahko prišli na urejeno plažo.

Zadković je zato zaradi "izrednih razmer" včeraj sklical krizni štab in napovedal določene ukrepe.

"S pomočjo policistov in občinskih redarjev se bo izvajal bolj strikten nočni nadzor dogajanja na plaži. V smislu prisotnosti se bodo policisti in redarji izmenjevali vsako uro. Okolje Piran bo od četrtka naprej skrbelo tudi za nočno čiščenje portoroške plaže," pojasnjujejo na piranski občini.

Kar bi znalo slediti, pa marsikomu, posebej željnemu svobodne zabave v nočnih urah na plaži, ne bo všeč. Zadković bo na občinski seji 29. junija svetnikom predlagal dopolnitev odloka o čiščenju, urejanju in rabi javnih površin. Če bodo predlogi sprejeti, bo  denimo medobčinska redarska služba lahko ukrepala zoper osebe, ki prenočujejo v vozilih.

"Hkrati bo v odlok dodana prepoved uživanja alkoholnih pijač na javnih krajih zunaj prostorov, ki so določeni za točenje in uživanje," napovedujejo na piranski občini.

Ko smo že ravno pri čistoči, strožja pravila se v Piranu obetajo tudi lastnikom psov, ki bodo morali – če bo predlog sprejet – splakniti javno površino, potem ko jo bodo njihovi štirinožni prijatelji "polulali ali pokakali".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  24 .06. 2021 ob  05: 42
Vseved@ ti si štupodo zato o portoroškem turizmu ne veš nič.
vseved |  23 .06. 2021 ob  09: 00
Zakaj je treba sprejemati take odloke? Zaradi nendertalcev kot je @ Cazzimpero !
joca amster damm |  23 .06. 2021 ob  07: 55
12
aja, sej kot povsod v državi je enako...lokalna regional državna raven
vse sprejemajo ukrepe zakone podzakonske akte prepoveduje to ino ono--a največja težava je, da teh omejitev prepovedi nihče ne kontrolira in izvaja, ker tudi dejansko nima nihče
tista peščica občinskih redarje in policistov, obojih primanjkuje ..še rednega osnovnega dela ne zmore

če sprejmeš neko odlok sklep zakon in nekomu nekja nalagaš - pred tem poskrbi za kader, ki bo vaše odločitve izvajal

bo šlo? pametne glave občine regije država bi to zmogli, osnovnošolska matematika
če nekaj novega naložiš poskrbi da bo kdo to izvajal!!!!!!!
joca amster damm |  23 .06. 2021 ob  07: 17
globok poklon županu, da se skuša vsaj spopadati s problematiko t. i. butičnega turizma, katerega so mu vsilili pametni vladni veleumi tipa počinvauček ipr..
z boni so nam razfukali vse kar je še bilo kolikor toliko urejenega na obali...le odprte glave moraš biti ( ne samo ko zehaš), da uvidiš škodo povzročeno od kontinetalskih hord lj kr nm sg mb...nespoštljivi arogantni prepotentni nasilni "gostje"

in seveda higienski menađer (čistilec sekreta in odpadkov na slo.obali) je poklic prihodnosti

NK Napredak NK Budučnost NK Radnički

vseved |  22 .06. 2021 ob  22: 23
@Cazzimperio?
hribi |  22 .06. 2021 ob  18: 33
-16
Kak#na truba ta Genio. Prepoved alkohola se mi zdi kot slaba šala. Nekaj podobnega so hoteli narediti v Ameriki. Kakšen je bil rezultat je znano. Kaj pa prepoved uživanja čipsa, hamburgerjev ali ribje konzerve na javnih krajih? A to ne bo prepovedal? Bumbar. Prepoved ne rešuje nekulture. To je stvar vzgoje.
Piero Panin |  22 .06. 2021 ob  17: 45
-7
Bravo,jst bi dal pooblastilo da se testirajo na plazah konzumacijo psihoaktivnih substanc.
Koga jeb...itak domacini hodimo zurat drugam :-)
Cazzimperio  |  22 .06. 2021 ob  16: 39
-32
Take poteze občinske uprave bo turiste odgnalo drugam.
Vaš butični turizem si lahko vtaknete tam. Če ne obvladate tri ure metle na dan pojdite domov.
Genio si res genio della lampada (bukalin)