V PIRANU POTEKAL VARNOSTNI SOSVET: Bodo v mestu uvedli videonadzor?

Piran

V Piranu je danes potekal varnostni sosvet, na katerem so se pristojni pogovarjali o možnosti za povečanje varnosti v tem obalnem mestu. Čeprav konkretnih sklepov niso sprejeli, so na občini srečanje ocenili pozitivno, med možnimi ukrepi pa navedli povečanje prisotnosti redarjev.

Pobuda za sklic varnostnega sosveta je prišla s strani skupine občanov zaradi vlomov v poslovne prostore in zaskrbljenosti zaradi splošne varnosti, pogovori pa naj bi potekali v smeri iskanja rešitev skupaj s predstavniki Krajevne skupnosti Piran in skupine za varen in prijazen Piran ter s širšo javnostjo, so pred dnevi zapisali na piranski občini.

Dodali so, da si skupaj z občani želijo, da bi policija okrepila prisotnost na območju celotne občine, zlasti v nočnem času. S tem namenom je župan Đenio Zadković pozval tudi ministrstvo za notranje zadeve, da poveča število policistov na območju piranske občine, natančneje v Piranu, Portorožu in Luciji. Poleg tega sta se konec januarja predstavnika občine sestala s predstavniki Policijske postaje Lucija, da bi se na osnovi izoblikovane pobude sklical varnostni sosvet. Kot je danes za STA pojasnil predstavnik piranske občine Bruno Kuzmin, na sosvetu niso sprejeli konkretnih sklepov, je bil pa sosvet kljub temu konstruktiven.

Tako so se pogovarjali o različnih možnostih za reševanje varnostne problematike. Težavo pri povečanju prisotnosti policistov predstavlja kadrovska podhranjenost same policije, ena od predlaganih možnosti pa je bila tudi uvedba videonadzora, kjer pa se trči v vprašanje varstva zasebnosti. Po Kuzminovih besedah se na občini sicer resno ukvarjajo z razmerami, ena od možnosti pa bi bilo povečanje števila občinskih redarjev oziroma vsaj zagotovitev njihove povečane prisotnosti v nočnem času. Pri tem sicer težavo predstavlja tudi dejstvo, da je občina trenutno v režimu začasnega financiranja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  20 .02. 2019 ob  13: 01
Btw, večina diilerjev dela za policijo, tako da je to vse skupaj začaran krog.
ManofSteel |  20 .02. 2019 ob  13: 00
Bitange v JU imajo šolo...oni so polni izkušenj in poznajo rešitve za njihove žepe, namreč
ManofSteel |  20 .02. 2019 ob  12: 59
@Živaj točno to ! Ampak v občini Piran morajo malo zapravit din din, da se lahko spet kej pospravi v žepe...saj veš kako to gre. Podobno je pri vinjenih osebah in s telefonom za volanom. Kaj meni pomaga globa, če me nekdo pokoplje ? Nekdo bo pokasiral...ti pa se hebi. Tako to funkcionira...
Fošina |  19 .02. 2019 ob  10: 52
Te ekipa bo pred kamerami celo pozirala. Jim je čist popolnoma vseeno, če jih dobijo. Naslednji dan so že zunaj in nadaljujejo s svojo dejavnostjo.
Živaj |  18 .02. 2019 ob  18: 58
24
Kamere ne bodo nič rešile, kvečjemu posnele zamaskirance. Problem v Piranu je seveda drugje. Iztrebit je treba dilerje droge, drogeraše pa transportirat na zdravljenje. To kugo novega sveta je treba izničit.