V PIRANU POPLAVLJENI TISTI DELI KOT OBIČAJNO: Aktivnosti gasilcev niso bile potrebne

Piran

Morje je ponoči začelo poplavljati najnižje dele obale v Piranu in prebivalce je zgodaj zjutraj prebudila sirena. Zaradi visokega plimovanja morja v mestu je regijski center za obveščanje Koper danes zjutraj ob 4.13 sprožil sireno javnega alarmiranja z opozorilom na nevarnost. Aktivnosti gasilcev pa niso bile potrebne, so povedali v centru.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme. Padavine se bodo postopno razširile proti vzhodu. Vmes bodo močnejši nalivi, lahko tudi zagrmi. Agencija RS za okolje na svoji spletni strani opozarja, da predvsem v hribovitem svetu severne Primorske, Gorenjske, Koroške in Notranjske pričakujejo močnejši porast hudourniških vodotokov. V visokogorju Julijskih Alp pa je velika nevarnost snežnih plazov.

V Piranu so bili sicer ponoči poplavljeni tisti deli kot običajno, so pojasnili v regijskem centru za obveščanje Koper.

Obalne občine je visoko plimovanje morja prizadelo že med 12. in 14. novembrom, ko je na zemljiščih, stavbah, infrastrukturi in vodotokih nastala velika škoda.

Plimovanje je bilo najvišje v zadnjega pol stoletja in je največ škode povzročilo v mestnih jedrih Izole in Pirana. Gasilci so tedaj v le nekaj urah opravili okoli 60 intervencij, večinoma zaradi zalitja objektov, poplavljenih je bilo več ulic in trgov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija