V PIRANU IZBRALI ŠPORTNIKE ZA LETO 2022: Športnica leta je Lea Krajnc, športnik leta pa Tadej Černoga (FOTO)

Piran

Včeraj so v portoroškem Avditoriju razglasili športnike za leto 2022 v Občini Piran. Športnica leta je postala rokometašica Lea Krajnc, športnik leta pa boksar Tadej Černoga.

Krajnčeva je članica ŽRK Z'dežele Celje, njen matični klub pa je RK Piran. V tekmovalni sezoni 2021/22 je v 1. ženski rokometni ligi in Pokalu Slovenije 2022 osvojila 2. mesto. Černoga prihaja iz Boks kluba Portorož. Na svetovnem prvenstvu v španski Valenciji je osvojil 2. mesto, 1. mesto na državnem prvenstvu v Mariboru ter dve zmagi v regionalni ligi.

Ekipa leta v individualnih športnih panogah sta postala Tina Mrak in Jakob Božič (JK Pirat Portorož), ki sta na evropskem prvenstvu v Turčiji zasedla 10. mesto. Ekipa leta v kolektivnih športnih panogah je postal Košarkarski klub Portorož, ki je v sezoni 2021/22 osvojil 6. mesto v 2. slovenski košarkarski ligi (SKL) in 6. mesto v SKL po prvem delu tekmovalne sezone 2022/23.

Posebno priznanje je prejel Igor Lah iz JK Pirat Portorož. V neolimpijski športni disciplini so priznanje podelili Frediju Ravniku (Društvo Tradicionalni Karate-Do Shotokan Zanishn) in Patriku Šimetu Oliću (ŠD Keka Piran). Najbolj priljubljen športnik v piranski občini je postal član NK Portorož-Piran Anel Čaplja. Priznanje za najbolj zaslužnega športnega delavca pa so podelili Nesetu Dulaiju-Nesiju.

Priznanje za najbolj odmevne športne dogodke sta prejela JK Pirat Portorož (za organizacijo SP razreda RC44 in 28. Velikonočne regate) ter Teniška zveza Slovenije za izvedbo WTA 250.

Piranski župan Andrej Korenika obljublja, da bo občina poskrbela za boljšo športno infrastrukturo, a najprej z majhnimi koraki, kot je zamenjava dotrajane umetne trave na nogometnem stadionu, obnova montažne dvorane v Luciji in Sečovljah ter nov pomol v Domu vodnih športov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija